spot_img

Hivatalos: 2021-ben nem lesz Svéd Rally

Hirdetés

A jövő februári svédországi Rallyt, az FIA Rali-világbajnokság második fordulóját sajnos törlik a koronavírus miatti fokozódó korlátozások miatt.

Mint korábban megírtuk a Svéd-rali szervezői jelezték, hogy nézők nélkül nem rendezik meg a versenyt és most eldőlt, hogy nem is fogják, ugyanis a hatóságok sem adtak erre engedélyt. A svédországi Varmland megyei testület keddi döntésének értelmében elmarad a február 11-14-re tervezett Svéd Rally – számolt be a WRC hivatalos oldala.

Glenn Olsson, a rally vezérigazgatója szerint a növekvő számú koronavírus-esetek Svédországban szigorúbb korlátozásokhoz vezettek, ami miatt még szigorú biztonsági ellenőrzések mellett sem tudják megtartani a versenyt.

“A Svéd Rally szervezői, az FIA és a WRC szervezői is teljes mértékben megértik, hogy a helyi lakosság egészségének védelme fontosabb minden másnál.” 

– mondta Olsson, aki hozzátette nagyon csalódottak a Svéd Rally törlése miatt, de megértik a döntést.

A Svéd Rally a WRC egyetlen tisztán havas versenye, az FIA pedig nagyon szeretné, ha a 2021-es szezonban sem lennénk havas futam nélkül, így jelenleg is alternatívákat keresnek és hamarosan bejelentést is tesznek.

A legesélyesebb beugrónak a finn Arctic Lapland Rallye helyszíne tűnik, de a nyárra tervezett klasszikus Finn Rally sem maradna el, vagyis jövőre két versenyt rendezének Finnországban.

Nem a Svéd Rally törlése a mai nap egyetlen szomorú híre a WRC rajongóinak, ugyanis úgy néz ki, hogy a Monte-Carlo Rallyt nézők nélkül fogják megrendezni.

A 2021-es Rali-világbajnokság eredetileg tervezett versenynaptára:

WRC 2021-es versenynaptár
Forrás: WRC

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img