WRC

Hanninen vezeti az Arctic Lapland Ralit

A Finn bajnokság idén is a Arctic Lapland Ralival vette kezdetét a tegnapi nap folyamán. A nevezési listára több élmenőt és WRC csapatot vártunk, de a Monte közelsége miatt csak keveseknek nyílt lehetősége a tesztre. Biztos jól jött volna a tapasztalat a gyári csapatoknak, mert mint az kiderült, a törölt Svéd Rally helyére erre a helyszínre tervezett havas Finn Rally került a versenynaptárba február végi dátummal.

A nevezési listán leginkább a helyi érdekeltségű pilóták neve tűnt fel. Három WRC szerepel a gépparkban, a Yaris-t a Toyota Gazzo tesztpilótája Juho Hanninen űzi, a Ford Fiesta-t Kimo Kurkela, a Citroen DS3 WRC-t pedig Hamilton F1-es csapattársa, Valtteri Bottas vezényli, aki már nem először indul ezen a futamon. A 2021-es Rali-világbajnokságban érdekelt párosok közül ketten álltak rajthoz, mindketten a Hyundai WRC2-es programjának szerződtetett pilótái, Oliver Solberg és OC. Veiby.

Az első napon három szakaszt értékeltek, amiből az összeset Hanninen nyerte meg, így a nap végére több mint 50 másodperces előnyt szerzett ellenfelei előtt. Őt Teemu Asunmaa követte a második helyen, Emil Lindholm pedig a harmadik pozícióban mindketten Skoda Fabia Rally2 Evo-val. Veiby ötödik, őt követte Solberg és a két WRC-s Kurkela és Bottas. A mai napon 5 szakasszal fejeződik be az idei Artic Lapland Rally.

Eredmények: ewrc-results.com

 

Comments are closed.