spot_img

Halmozták a kupákat Kunmadarason az Interesek!

Hirdetés

Múlt hétvégén az Inter Europe Team párosai is folytatták a felkészülést az idei évre, a már hagyományos helyszínnek számító Kunmadarason, ahol az INTERCARS ART-SPRINT kupasorozat első fordulójában szép számú csapattal vettek részt, illetve Orfűn is elindult a Rally2-es bajnokság, ahol két párossal is képviseltették magukat. 

Csapó Roland: Sajnos az első gyorson leesett a gyertyapipánk, így ez megpecsételte az egész napunkat, a második gyorsasági közepétől motor jeladó hiba jött ki az autón, így ez egész nap végigkísért minket sajnos. Az ötödik gyorsaságin még harmadikban maradt a váltónk, így kiálltunk… A pályák nagyon tetszettek, iszonyatosan tempósak voltak, biztosan vissza fogunk térni még valamikor versenyezni Orfű környékére.

Bukulya István: Izgatottan vágtunk neki az Orfű Rallynak, ugyanis sem a Rally2-ben, sem Pécs környezetében nem versenyeztünk még. Minden jól kezdődött, jól éreztük magunkat, tetszett mindegyik szakasz. Az autót is úgy gondoltuk, hogy felkészítettük. Az volt a célunk, hogy rázódjunk vissza a versenyzésbe a több, mint fél éves kihagyás után és érjünk célba. Az első gyorson még nagyon tapogatózva mentünk, aztán elérkezve a második gyorshoz még minden jó volt. Elrajtoltunk és élveztük a tempós, dobálós hetvehelyi pályát. Aztán a szakasz végéhez közeledve belassítottak majdhogynem állóra minket, egy baleset miatt, ami után etap is lett ez a szakasz. A célba beérve arra lettünk figyelmesek, hogy nem jár szépen az autó és az alapjárat is lecsökkent. A Stop után félreálltunk remélve, hogy csak valami apró hiba van, de láttuk, hogy némi motorolaj jött keresztül a kartergáz kivezetésen, ami nem apró hibára utal. Így leadtuk a menetlevelet és hazajöttünk. Azóta már részben szét lett szerelve a motor, a 3-as henger dugattyú teteje megolvadt. Ez okozta a problémát. Jelenleg folytatjuk a vizsgálatokat, ellenőrzéseket, mi okozhatta a hibát. A következő Rally2-es futamra bízom benne, hogy fel tudunk készülni, ami tudomásunk szerint az Eger Rally lesz.

Szöllősi Roland: Szuper kis hétvégén vagyunk túl. Jó szervezés, sok nevező, hibátlan időjárás, az autónk szenzációs. Úgy gondolom, hogy nagyon jó felkészülés, bemelegítés volt számunkra a most következő hétvégén megrendezésre kerülő I. Boldogkő Rallyra, amit nagyon vár a csapat, ennyi hónap kihagyás után.

Fekete Gyula: Nehezített terepen voltunk. Erős ellenfelek, aminek örültünk, a műszaki problémáknak, viszont már kevésbé. Az egész délelőttünket elvitte egy hibakeresés, de szerencsére délutánra nem csak megtaláltuk, hanem sikerült meg is oldani a problémát. A napot vegyesen tudom értékelni. Nem tudtam a legjobb körömet összerakni, mindig volt valami apró gixxer. A “jó” kör pedig most nem volt elég, csak a dobogó második és harmadik helyére. A délelőtti állapotokhoz viszonyítva, azért kellemesen tudok gondolni az eredményre. Köszönöm Kovács Zsoltinak az alkatrész átadást, illetve minden barátomnak a segítséget! Gratulálok a kategóriatársaknak, legközelebb innen folytatjuk. 

Helgert Tamás: A szombati Euro-Ringes versenyzésünk után érkeztünk vasárnap a Kunmadarasi Sprintre. A napot egy nem várt kuplung munkahenger cserével kezdtük, amit gyorsan Egerből hoztak el. Aztán kis csúszással, de rajthoz álltunk és a nap végére sikerült három kupát begyűjtenünk egy abszolút első helyezéssel.

Simon György: Nagy köszönet a rendezőknek, hogy egy ilyen szuper versenyen vehettünk részt. A Rally2-es versenyek előtt van lehetőségünk az autón különböző futómű beállításokat kipróbálni, így sikerült a motorbeállításon változtatni, amivel tudtunk előrébb lépni. Az időjárás is remek volt, jó kis RallyFeeling-es hétvégét tölthettünk el Kunmadarason.

Szikszai Béla: Mint mindig, ismét jó hangulatú, remek versenyt tudhatunk magunk mögött. Köszönet érte a rendezőnek! Csapatunk szép számmal képviselte magát a rendezvényen, a nem mindennapi mezőnyben, (220 rajtszám) így nem lehetett más célom, minthogy minél jobb eredményt próbáljak hozni! A magam részéről két autóval is igyekeztem helyt állni! Kihoztam az erre az évre szánt M3-as bajort, illetve Barna rendelkezésemre bocsátotta a kis pörgős C2-t! Terveim részben sikerültek is, hiszen egy BMW Kupa harmadik hely és egy 1.6 alatti első helyet sikerült megkaparintani a C2-vel! A Citroenes menetellel nyilvánvalóan maximálisan elégedett vagyok, hiszen nagyon komoly ellenfeleket sikerült magam mögé utasítani, ellenben a bajorral alkotott párosunkkal kapcsolatban kicsit hiányérzetem van. Sok maradt benne, visszanézve a belsőket! Továbbra is azt tudom mondani, sokkal többet tud az autó, mint ahogy jelenleg tudom kezelni! Mindemellett az induló népes M3-as mezőny rettentő gyors volt, úgyhogy meg kell próbálni jobban sietnem legközelebb! 

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img