Ez még csak a kezdet!

Dunavölgyi Ricsi az édesapjának és egy cimborájának köszönheti, hogy megszerette az autósportot, és a ralit. A fiatal versenyző már bontogatja a szárnyait kisebb versenyeken, de reméli, hogy ez még csak a kezdet! 

Mikor kerültél először közelebbi kapcsolatba a ralival?

– Sziasztok. Ez egy nagyon régi történet, de röviden az édesapám által. Ő pályán versenyzett, ezért szinte a születésem óta jelen vagyok a hazai, illetve a nemzetközi autósport vérkeringésében. Magával a ralival tizennégy évesen kerültem közelebbi kapcsolatba, amikor is egy cimborám felkért navigálni a Ladájába. Azóta is az anyósülésen ülök. 🙂 

Miért pont egy Suzuki?

– Úgy gondolom, hogy az egyik legelérhetőbb és legjobb autó az ismerkedéshez a bal oldallal, ezért esett a választás egy ex-kupás N-es Suzukira. A másik oka pedig, hogy ennek az autónak elég komoly a történelme és szeretném kicsit tovább vinni. 🙂

Múlt hétvégén a Pécs Expónál rendezett szlalom versenyen indultál. Hogyan foglalnád össze a versenyedet?

– Egy szóval fantasztikus volt. A pálya remek volt az elsőkerekes autónak is. Remek alkalom volt, hogy kicsit barátkozzak vele a vasárnapi bezedeki murva verseny előtt és sikerült is a vártnál jobban teljesíteni, ami látszott az időkön is.

Mekkora koncentrációt igényel egy ilyen verseny, ahol nem sok idő van pihenni az autóban és mennyire viseli meg az autót a szlalomozás?

– Nekem mindig is egy mumusom volt a szlalom, mert sokkal fárasztóbb, mint szellemileg, mint fizikailag. Ezért nem is nagyon tervezek itt sokat menni, csak ha kedvet kapok hozzá.

Milyen tervei vannak Dunavölgyi Ricsinek a közeli és távolabbi jövőben a ralival kapcsolatban?

– Tervek vannak bőven, de egy darabig marad a Suzuki. Idén ami biztos, hogy teljes szezon a mini rally bajnokságban, ahol vasárnap biztató volt a kezdet. Jövőre pedig, ha minden a terv szerint alakul, akkor szeretnék indulni pár Rally3-as futamon, valamint szeretnék elindulni a Mecsek Ralin is. Tehát ez a szlalomozás még csak a kezdet! 🙂 

Nagy köszönet a családomnak, illetve a barátaimnak a támogatásukért. Külön köszönet édesapámnak a sok segítségért és a versenyautó felkészítésben és a sok tanácsért Böröcz Péter, Deák Tamás és Gadó Bálint barátaimnak!

Comments are closed.