WRC

Ez az ami az idei Monte-Carlo Raliról hiányozni fog

Az elmúlt években mindneki arra panaszkodik, hogy már semmi nem olyan mint régen. Nem állnak sorfalban a nézők a pályák szélén, a B csoportos tömegek és azok hangulata pedig már nagyon messzi álomképnek tűnik. Tegyük hozzá, hogy a fegyelmezetlenség és az akkori nem túl biztonságos lebonyolítás nem is hiányzik a versenypályákról. Azonban mi sem bizonyítja jobban, hogy minden csak rajtunk múlik. El kell menni, ott kell lenni, jól kell érezni magát az embernek és megteremteni a hangulatot ami által a pillanat újra feleshetetlen marad. 

Időutazásnak gondolnánk a tavaly rögzített felvételeket, pedig csak egy éve volt. A Monte-Carlo Rallye első napján sötétben teljesitették az első kilométereket a versenyzők. A második szakaszon a Bayons-Bréziers pályán régi időket idéző hangulatot, de inkább úgy fogalmaznék, soha nem látott RallyFeeling-et csináltak a nézők. Így van értelme és jól muattaja napjainkban is lehet maradandót alkotni a pálya szélén. Libabőr amit látunk, 100% RallyFeeling…ezt érezni kell!

Sajnos idén ennek ismétlésére nincs esélye a publikumnak, mert nézők elől elzárt lesz a futam, és bár helyi “turisták” biztos lesznek a helyszíneken, de ahogy mi sem, úgy világ szerte több tízezer ember most otthon marad.

 

A program ma kezdődik két szakasszal. Idén is lesznek sötét szakaszok de rendhagyó módon a kijárási korlátozások miatt annyira korán kezdődik,hogy ezek a nap elején lesznek és nem a végén.

Comments are closed.