WRC

Lappi a WRC2 megnyerésére készül az Arctic Finn Rallyn

Az egyszeres futamgyőztes Esapekka Lappi azt követően, hogy nem jutott neki hely az M-Sport Fordnál úgy tűnt, hogy nem is áll rajthoz az idei szezonban. A helyzet azonban az Arctic Finn Rally bejelentésével változott.

Lappi ugyanis úgy döntött, hogy rajthoz áll a hazai versenyen, méghozzá egy Volkswagen Polo GTI R5-tel, a WRC2 mezőnyében. 

A Volkswagen autói gyári támogatás nélkül futnak a Volkswagen Motorsport megszűnése óta, de az autó még mindig rendkívül népszerű – akárcsak lappi.

A finn sajtó ugyanis eléggé el van ragadtatva a hírtől, hogy az első győzelmére már gőzerővel készülő Kalle Rovanpera mellett Lappinak is szurkolhatnak majd és titkon azt remélik, hogy a Lappi odaszúr egyet az Polo R5-tel a Montén gyengélkedő Fordoknak.

Lappi egyébként egyetlen WRC-győzelmét éppen hazai terepen szerezte, igaz nem az Arctic Rally útvonalán, de ez a terep sem lesz számára ismeretlen, hiszen 2012-ben – a nemzeti bajnokságban megrendezett Arctic Lapland Rallyn – megnyerte a versenyt.

„Remek emlékeim vannak, megnyertük a ralit 2012-ben. Lássuk, meg tudjuk-e ismételni az eredményt a WRC2-ben. Remek szórakozás lesz!”

– mondta a finn.

Lappi legnagyobb ellenfele minden bizonnyal az M-Sportba vágyódó Andreas Mikkelsen lesz, még Oliver Solberg ezúttal egy osztállyal feljebb gyűjt tapasztalatot.

Comments are closed.