Erről álmodozott az iskolapadban

A múlt hétvégén rendezett Salgó Ralin, az utolsó előtti szakaszon az élre állva szerezte meg a győzelmet a Rally2 mezőnyében Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs párosa. Ákossal a verseny után beszélgettünk a nagyszerű győzelemről.

Emlékszel még, hogy amikor elkezdtél versenyezni, milyen vágyaid, álmaid voltak a ralizással kapcsolatban?

– A mai napig eszembe jut, (főleg, ha a dobogón állok) hogy pár évvel ezelőtt ezek még csak vágyak voltak az iskolában ülve. Már az is nagy dolog, hogy egyáltalán van lehetőségem versenyezni, az elért eredmények pedig már csak hab a tortán. 

Milyen tervekkel kezdtétek az idei évet?

– A tavalyi terveket fogalmaztuk meg az idei évre is,  ami annyit jelent, hogy szeretnénk megnyerni a kategóriánkat és az abszolút háromban végezni. Ha év közben jól állunk, akkor persze menni a bajnoki címig, ez sem volt kérdés. Szóval idén is ez a helyzet, jelenleg jól állunk és bízunk benne, hogy sok verseny lesz még az idén…

A múlt hétvégén rendezett Salgó Rallye nem indult valami zökkenőmentesen a Rally2 mezőnyének…

– Elég dühítő, hogy a nézők, akik azért jönnek, hogy versenyt nézzenek, épp ők teszik tönkre ezt, ezzel semmibe véve a mi (az egész mezőny) felkészülésünket és a többi embert, akik szintén nézni akarják a versenyt. A baleset más dolog, sajnos ezzel számolni kell, szerencsére a fiúk jól vannak és ez a lényeg. Az első kör ilyen volt, aztán a második már ment szépen.

Négy gyorsasági szakaszotok volt arra, hogy a legjobb eredményt tudjátok elérni, amiből kettőt behúztatok az első helyen és ez elég volt a győzelemhez is!

– A szorospataki gyorson sikeresen elhúztunk, ezzel nagy előnyhöz jutottunk, bíztunk benne, hogy így lesz, bár ezt az első kör után még mi sem gondoltuk volna.

Az eddigi pályafutásod legnagyobb sikere ez a győzelem?

– Talán az egyik legnagyobb, nagyszerű érzés a te kocsidat látni a dobogón pezsgővel, egy ilyen erős mezőnyben.

Mondhatjuk, hogy magasra tettétek a lécet ezzel az eredménnyel az idei évre?

– Biztató minden szempontból, de csak akkor leszek elégedett, ha elengedő versennyel a hátunk mögött tudjuk bebizonyítani, hogy tudunk nyerni.

Köszönjük minden csapattagunknak a munkát és a segítséget, a családomnak a folyamatos támogatást és a nézőknek a kedves szavakat.

Comments are closed.