Elvonási tünetek jelentkeztek Kaptás Leventénél

24. Mikulás Ralin egy hosszabb kihagyás után tért vissza a rally vérkeringésébe Kaptás Levente, akinek Papp László diktálta az itinert a murvás gyorsasági szakaszokon. A páros a Rally2 mezőnyében az abszolút negyedik helyen, kategóriájukban a harmadik helyen végeztek. A verseny keménységet mutatja, hogy a mezőny kétharmada sajnos idő előtt befejezte az év utolsó futamát.

Merre járt az elmúlt években Kaptás Levente? 

– Nagy boldogságunkra 2017-ben megszületett Kaptás Bianka, így szüneteltettem a versenyzést egy időre, de eddig bírtam, már elvonási tüneteim voltak, de remélem, hogy most hosszabb időre tudok maradni a sportban – kezdi boldogsággal a hangjában a beszélgetést Kaptás Levente. 

Tudatos volt a választásotok, hogy pont a Mikulás Ralin térjetek vissza, egy nem éppen murvára termett autóval?

– Mikor előtört teljesen bennem a vágy, akkor már csak a Mikulás Rallye jöhetett szóba, mert  az autófelkészítés, vizsga, gépkönyvezés még hátra volt. Amúgy nagyon örültem ennek a versenynek, mert még nem mentem rajta.

Kijelenthetjük, hogy az első kettő gyorsasági az ismerkedéssel telt?

– Jól látod, igen, vissza kell szokni, bánom, hogy nem teszteltem egy napot előtte! A féktávokon nagyon bátortalan voltam, nem hittem el, hogy megáll.

Mi történt veletek a következő három gyorsasági szakaszon?

– Próbáltam gyorsulni, a hármas gyors az még tapogatózás volt, de utána, a többi már jobban sikerült, nagyon élveztem, de még rengeteg van benne, remélem aszfalton jobb lesz, hiszen ott régen egész jól ment a versenyzés, de gyűjteni kell a kilométereket.

Rengetegen kiestek, ti viszont az abszolút negyedik helyen értetek célba a Rally2 abszolút mezőnyében! Gondoltál ilyen sikeres visszatérésre?

– Nagyon nagy az öröm az elért eredmény miatt, ami elképzelés volt a fejemben, az egy ötödik helyezés volt, de jobban sikerült szerencsére, az autó is jól bírta és én is tudtam gyorsulni, nem is keveset. Elégedett vagyok ennyi kihagyás után, nem is rossz és sok elismerő gratulációt kaptam az emberektől! Eddig mindig N-es autóval mentem ez a C2R2 Max ízig-vérig A-s rally autó, szokni kell, másképp kell kezelni, de nagyon tetszik, jó az irány! 😁

Sajnos a Szilveszter Ralit nem rendezhetik meg, ezért inkább már a jövő évre koncentráltok?

– A Szilveszter Ralin mentünk volna, jó lett volna kipróbálni az autót aszfalton is… A jövő év, hogy, hol és mivel az még kérdéses, de vagy itthon, vagy külföldön menni szeretnék.
Mindenkinek köszönöm, aki bármilyen formában is hozzájárult a sikerünkhöz!
 

Comments are closed.