Előnyben a murvás, havas versenyek

Csernai Zsolt és csapata gőzerővel készül a hétvégén rendezendő Kovászna Ralira, ahol is hóval fedett szakaszok várják a Lada Szamara legénységét. A Dynamic Rally Team S.E. versenyzőjével beszélgettünk az indulás előtt. 

Hogyan készítitek fel az autót és magatokat a havas, saras megpróbáltatásokra?

Gőzerővel készülünk a versenyre, kicsit feszített a tempó, de rajta vagyunk, hogy ott legyünk az idei Winter Rallyn. Az autót szétszedtük, a váltó Vass Jani bácsinál készült, hétfőn mentünk érte. Kapott egy rövid végáttételt, egy másik difit és egy új belsőt, mert ugye a Mikulás Ralin kissé ráment a tönkre…
Igazából amit ki kell cserélni rajta azt kicseréljük, új olaj mindenhova és nagyjából ennyi az autó felkészítése! Persze szöges gumival szerelt felniket rakunk rá és ami a legfontosabb, a hólapát és a drótkötél… Ha beesnénk valahova… 🙂 

Legutóbb a Mikulás Ralin láthattunk és ugye most újra egy murvás versenyt választottál magatoknak. Szereted ezt a talajtípust?

Én inkább a murvás és havas versenyeket szeretem, az aszfaltot annyira nem, úgyhogy ezért indulunk itt is…😀

Nem is vonz egy aszfaltos verseny?

Ha lesz év közben időnk, akkor megyünk majd aszfaltos versenyen is.

Rengeteg honfitársunk választja ezt a versenyt. Mi lehet a vonzereje ennek a rendezvénynek?

Igen, nagyon sokan jönnek magyarok a Winter Ralira, jó hangulat ígérkezik! Szerintem maga a helyszín, a hosszú havas erdei utak vonzóak a versenyzők számára és a rendezők is mindent megtesznek a jó verseny érdekében!

Bár gondolom nem a minél jobb eredmény elérése az első számú szempontotok ezen a versenyen, de azért egy sportolóban mindig ott lebeg a versenyszellem. Milyen végeredménnyel lennél elégedett?

Elsősorban azért megyünk erre a versenyre mert szeretjük a havat, és ugye Magyarországon erre sajnos nincs lehetőség! A célba érés a fontos, kilométer gyűjtés stb…. Persze nyomni kell a gázt, mert ugye a szórakozás mellett azért versenyezni is megyünk! Óvatos tempóban, k..va gyorsan fogunk közlekedni…🤣

Köszönöm a támogatást a barátaimnak a navigátoromnak a szponzoroknak, és mindenkinek aki segített, hogy el tudjunk indulni!

Szakál Metal, Eneos motorolajok, LJ Wagen, Hk Trans kft., Kokó Trans Sped, Szevillszer kft., Moha gép, Truckporth Hungary kft., Markó reklám, Gorilla Glue, Sparcocucc, Dynamic Rally Team Se. Cseri#Janó# és nem utolsó sorban Vida Gábornak!
Akiket kihagytam, na nekik is köszönöm! 

Comments are closed.