spot_img

Elfáradtak, de jól érezték magukat

Hirdetés

Helembai Zsoltiéknak nem volt éppen zökkenőmentes a felkészülés a Rally Hungary versenyre, de az autó az utolsó utáni pillanatban elkészült és végül nagyon élvezték a száguldozást a zempléni pályákon. Csikarral beszélgettünk a versenyen történtekről. 

Hogyan készültetek a Rally Hungary idei pályáira?

– Nem igazán tudtunk készülni, az autó is az utolsó pillanatban készült el, volt egy kis lakatolni való rajta a Vértes Rally után, mivel a jobb oldala kicsit oda lett. Így nem volt lehetőség tesztelni.

Pénteken a RabócsiRingen kezdődött a verseny érdemi része. Jól éreztétek magatokat a dobbantóval, fényekkel, vízfüggönnyel ellátott pályán?

– Igen, nagyon tetszett a RabócsiRing, igazi ERC hangulat volt sok nézővel, köszönjük a szurkolást nekik, nagyon jól éreztük magunkat.

Szombaton viszont már teljesen más akadályokat kellett vennetek a zempléni pályákon. Mi történt veletek az első körben?

– Nagyon vártuk a zempléni pályákat, nagyon tetszettek a gyorsaságik már a pályabejáráson is, de a Fortuna megint nem állt mellénk. A szombati első gyorsaságin már az első kilométeren defektet kaptunk, úgyhogy már itt bent hagytunk több mint kettő percet. A második gyorsasági szakasz felénél beragadt a váltónk negyedik fokozatba, így nem volt egyszerű leszaladni a szűk gyorsaságin. A gyors végén sikerült megcsinálni, így tovább tudtunk menni, de a negyedik gyorsaságin megint előjött ez a hiba, így minden gyorsasági végén szerelnünk kellet. Úgyhogy a harminc perces szervizben lecseréltük a váltót, köszönjük a szervizcsapatnak a gyors munkát, sajnos annyi idő elment vele, hogy már nem volt idő a puhább keverékű abroncsok felrakására, ami jobban működött volna az esti gyorsaságikon.

A verseny második fele már jócskán belenyúlt az őszi sötétbe. Bátran elvállaltátok az esti gyorsaságikat is?

– Igen, a második kör nekünk már sötétben kezdődött, ami nekem nagyon tetszett, néha talán túl is vállaltuk magunkat, főleg az utolsó mádi gyorsra koncentráltam, a plusz power stage pontokért, amit kicsit túl erőltettem, így többször is túlcsúsztunk egy-két kanyarban, ez sem akart összejönni, azért plusz egy pontot sikerült elcsípni.

Végül a kategória harmadik helyéért járó kupákat vehettétek át Nyíregyházán. Kimondhatjuk, hogy ebben a versenyben nem volt most több a számotokra?

– Kategóriánk negyedik helyéért járó pontokat kaptuk, sajnos most csak ennyi volt bennünk, nagyon elfáradtunk, de ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jó volt menni az ERC után, nagyon nagy feeling volt a sok néző a pálya szélén.

Ha lesznek még versenyek az idei évben, szeretnétek még valahol indulni?

– Még nem tudjuk, hogy tudunk-e indulni az idei évben, át kell értékelni, hogy érdemes-e elindulni, ha egyáltalán lesz rendezve még verseny.

Nagy köszönet a nézőknek a szurkolást, főleg a mádi gyorsaságin, ahol egy túlcsúszásnál visszatoltak az útra, mert nem volt csak negyedik sebességi fokozatunk. Köszönet a családomnak, a szervizcsapatnak a kiváló munkát, Veréb Zsolt, Újj Szilárd.

Betonpartner Magyarország Kft., Szebenszki és Fábián Kft., Balu Gumi.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img