spot_img

Eldurrant az agya!

Hirdetés

Az autó már a verseny elején megmakacsolta magát és nem akart indulni, ezért egy három perces büntetéssel indult a Pálháza Rally a Kiss Mátyás – Kálna Tamás párosnak, ami egy kicsit azért rányomta a bélyegét a srácok versenyzésére. 

Sajnos már a verseny eleje nem jól kezdődött a számotokra, hiszen az autó nem akart indulni…

– Igen, sajnos az autó a reggeli szervizben lefulladt, ahogy kigurultunk vele a sátor alól és onnantól nem akart indulni – kezdi a beszélgetést Kiss Mátyás. – Ebből adódóan kínlódtunk egy darabig az indítással, közben a sportbíró közölte, hogy hat percünk van felérni a rajtba… Szerintem a hétvégén a legkomolyabbat a szervizparkban sikerült mennünk. Elfelejtettek szólni, hogy kaptunk plusz szerviz időt, szóval három perc korai érkezésünk lett, amiért három perc bünti jár.

Kellőképpen rányomta ez a büntetés a versenyetekre a bélyegét, vagy gyorsan túltettétek magatokat rajta?

– Az első gyors rajtjába vegyes érzelmekkel érkeztünk. Egyrészt örültünk, hogy jár az autó és tudunk menni, másrészt bosszúsak voltunk a büntetés miatt. Még a rajtban a sportbíró úr is odajött hozzánk és apai szigorral rám szólt, hogy ne durranjon el az agyam…

Azért már az első körben is voltak kalandotok. Mesélnél ezekről nekünk?

– De eldurrant az agyam! 😀 Az első gyors egész haladósra sikerült hozzánk képest. Ha jól rémlik, talán negyedik időt autóztunk a kategóriánkban, majd a célban sikerült egy kellemes megforgást véghez vinni a két híd között. Azt hiszem, hogy ott tértem vissza a normál állapotomba és kezdtem el nevetni az egészen…

Nem tartottatok a második körben rátok váró sötétségtől? Hogyan sikerült a sötétben megtartott három szakasz?

– Személy szerint a sötéttől nem annyira tartottam, inkább a köd volt az, ami engem borzasztóan zavart. Az etapokon óriási köd volt, jóformán semmit nem láttunk, két hátsó lámpát követve próbáltunk eljutni a következő gyorsra. Remekül meg is fájdult a fejem. Tetszett egyébként ez a sötétben autózás.

Mennyire voltál szomorú a tény miatt, hogy ha nincs a három perces büntetésetek, akár a dobogóra is állhattatok volna?

– Hát… Hazafelé a kocsiban kicsit össze voltunk törve, úgy gondolom. Fáradtak voltunk, hosszú volt ez nagyon és sokat javított volna a hangulatunkon egy dobogó, még ha csak a kocsiban hárman tudjuk is megünnepelni.

A versenyek rendezői mindent megtesznek, hogy legyenek még futamok az idei évben, ti viszont terveztek még valamit 2020-ra?

– Mi az idei évben nem tervezünk már sehol sem indulni. Tervben van egy komolyabb revízió az autón.
Először is szeretném megköszönni Kálna Tominak, hogy mindig tudta, hol és mikor legyünk és hogy mindent elintéz. Köszönöm a csapatnak, hogy velünk vannak és jó tanácsokkal látnak el és támogatnak. Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a reggeli szervizben, Balázsnak, Begyónak és a PSZA fiúknak is hatalmas pacsi, hogy jöttek és segítettek! Köszönjük az összes támogatónknak, hogy segítenek a versenyzésben, nélkülük nem menne: Home Call Plus Kft., Roli-Car, Crystal Carwash, AM-SPITZ Kft. Végül, de talán a legjobban a szüleimnek köszönöm, hogy támogatnak és velünk vannak minden versenyen!
És köszönöm Dávidnak, hogy mindig mindenhol segít, ahol tud.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img