spot_img

Eldőlt, új időpontban rendezik a Finn Rallyt

Hirdetés

Ahogy azt korábban megírtuk, a nyári, július közepére tervezett Finn Rally sorsa is kérdésessé vált és most hivatalos döntést hoztak a versenyt illetően.

Az ikonikus murva már az akkori információk szerint is szeptemberben kerülhetett volna megrendezésre, most azonban hivatalosan is megerősítették, hogy az Akropolisz Rally (szeptember 9–12) és Spanyol Rally (október 14–17) között, szeptember 30. – október 3-i időpontban fogják megtartani a Finn Rallyt.

Minderre azért van szükség, mert nézők (pontosabban a nézők anyagi hozzájárulása) nélkül nem tudják megrendezni a versenyt és abban bíznak, hogy addigra már csillapodik annyira a koronavírus-járvány, hogy szurkolók is legyenek a pálya szélén.

„Ellentétben a Sarkvidék Rallyval, amelyet februárban rendeztek, a Finn Rally kifejezetten nézőközpontú esemény, és rajongókra van szükségünk ahhoz, hogy működjön. Bár nem tudhatjuk biztosan, hogy októberben képesek leszünk fogadni a rajongókat, reméljük, hogy az oltási program bevezetése nagyban hozzájárul ennek megvalósításához. Köszönjük az összes helyi hatóságnak, az FIA-nak és a WRC promóterének, hogy elfogadták az új dátumot. Elnézést kérünk mindenkitől a változás miatt, de meggyőződésünk, hogy ez szolgálja a rally, a csapatok és a versenyzők, valamint az összes szurkoló érdekét.” – nyilatkozta a Finn Rallyt rendező AKK Sports képviseletében Kai Tarkiainen.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img