Dundi-Boy és csapata elégedetten távozott Geresdlakról

Jóna Gábor és navigátora Juhász Ákos a biztos pontgyűjtés reményében érkezett Geresdlakra, az idei év utolsó Rally3-as futamára. Ez a tervük annyira jól sikerült, hogy a versenyen megszerzett pontoknak köszönhetően, kategóriájukban megszerezték az év végi összetettben a harmadik helyet. Gáborral beszélgettünk a verseny után. 

Milyen tervekkel érkeztetek Geresdlakra?

– A kategóriánk negyedik helyén álltunk, ezért az volt a tervünk, hogy pontot-pontokat gyűjtsünk. Nem volt messze az év végi országos harmadik hely.

Mi volt az első gondolatod reggel, amikor megláttad a vizes pályát?

– Vegyes érzelmek voltak bennem és már alig vártam, hogy kezdjük a napot, kíváncsi voltam a gumira és a futóműre.

Hogyan sikerült teljesítenetek a verseny öt gyorsasági szakaszát?

Rengeteg élményünk volt, az autó jól működött, a srácok végig rendben találtak mindent. Az utolsó gyors előtti etapon, a generátor fő kábelének a saruja eltört. Géczi Laciék pont az út szélén álltak és rögtön segítőkésznek mutatkoztak, a csapatunk pedig telefonon mutatott irányt a probléma megoldására, így közösen összehoztuk, hogy be tudjuk fejezni a versenyt.

Azért a nézőket is sikerült kiszolgálnotok!

– Néha olyan lendületesen érkeztünk meg egy-egy kanyarba, hogy a nézőknek is tudtunk egy kicsikét autózni.

Elégedett vagy a versenyen elért eredményetekkel és az idei szereplésetekkel a Rally3-as bajnokságban?

– Az adott pillanatban kicsit csalódott voltam, mert csak a negyedik helyen végeztünk, de összességében nagyon elégedett vagyok, mivel összejött a kategória országos harmadik helye.

Vannak még tervek a versenyzéssel kapcsolatban az idei évre, vagy már 2021-re fókuszáltok?

– Idén már nem tervezünk több versenyt, szeretnénk jól felkészülni a jövő évre.

Szeretném megköszönni az elmúlt tizenöt hónapban kapott segítséget az első feleségemnek és a családomnak. A barátaimnak, akik ha tudtak, jöttek versenyre, szerelni, hittek bennem és támogattak mindenben. Továbbá köszönöm a partnereinknek és köszönöm a Czékmány Rally Teamnek.

Comments are closed.