Csomós Mixi: Nagyon megszerettük a murvát

Csak néhány másodpercre autózott az élmezőnytől pályafutása első, R5-el teljesített murvás versenyén Veszprémben Csomós Mixi és Nagy Attila. Mixivel beszélgettünk.

Mik voltak a terveitek a Mikulás Rallye előtt?

A végeredmény nagyjából megegyezett a rajt előtt megfogalmazott elképzeléseinkkel, amit terveztünk, az igazából megvalósult Veszprémben, minden percét élveztük a versenynek és az utolsó körre már a stopper által mutatott eredményekkel is elégedettek voltunk. A felkészülés jegyében egy teszten is részt vettünk egy héttel az évzáró futam előtt, mert ez volt az első olyan versenyünk, amin R5-ös versenyautóval álltunk rajthoz murván. Indokolt és nagyon emlékezetes is volt a teszt, mivel Bútor Robival közösen zajlott, és volt szerencsém mindkét oldalon ülni Robi mellett, aki készségesen osztotta meg velünk a tapasztalatait és ezért nagy köszönet neki.

Hogyan alakult az évzáró versenyetek?

Az első kör az ismerkedés jegyében zajlott, Várpalotán és a Kislőtéren picit 2 lépéssel jártunk az élmezőnytől, viszont az első szerviz után már partiban voltunk az élmenőkkel. A pályaismerettel egyenesen arányosan jött a gyorsulás. Kislőtéren a második körre 19 másodpercet, a harmadik körre pedig 27 másodpercet tudtunk gyorsulni, amivel maximálisan elégedett a csapat. Az autónk most is hibamentes volt, a mérnökünk beállításai ismét a profizmusát igazolják és a Hankook abroncsok is szenzációsan dolgoztak. A gyorsaságikon nem történt semmilyen váratlan esemény, a csúszós, saras pályákon mindenféle izgalom nélkül, ám széles mosollyal az arcunkon abszolváltuk az összes megrendezett gyorsaságit. A hetedik helyen zártuk az első murvás versenyünket, amiről azt gondolom, hogy a helyén lévő eredmény, de jövőre minimum 5-6 hellyel előrébb szeretnénk végezni. Azt gondolom, hogy ebből már lehet építkezni a jövőben. Élveztük a versenyzést, örültünk, hogy ott lehettünk Veszprémben és szívesen jövünk ide bármikor újra.

Tavaly a Szilveszter Rallye-n mentetek először a saját R5-ös versenyautóval. Idén ez a buli sajnos kimarad…

 

Alapvetően szomorúak vagyunk amiatt, hogy elmarad a Szilveszter Rallye, de ha meg lehetett volna rendezni, valószínűleg akkor sem lett volna olyan hangulata a nézők nélkül, mint ahogy azt már megszoktuk. Rajongók nélkül rideg lett volna az egész, és nem lett volna meg a sokak által kedvelt kötetlen, jól megszokott Szilveszter Rallye feeling. Úgyhogy bánjuk is, meg nem is. Reméljük, hogy hamarosan véget ér a járványhelyzet és minden mehet tovább az eredeti kerékvágásban.

A Szilveszter Rallye már amúgy sem számított volna bele az éves értékelésbe, ennek a szempontjából mindegy is a sorsa. Milyen eredménnyel zártátok 2020-at?

Az abszolút ötödik helyet szereztük meg a Rally1 bajnokság értékelésében, amiről én azt gondolom, hogy reális, és túl szép lett volna ettől előrébb végezni az első R5-ös szezonunkban. A tapasztalatszerzés, a kilométergyűjtés, a tanulás volt a célunk 2020-ban, és örülhettünk kiemelkedő részeredményeknek. Megszereztük pályafutásunk első és második abszolút szakaszgyőzelmét, ami mindenképp emlékezetessé teszi a szezont. A futamok második köreire pedig sikerült elkapnunk a megfelelő ritmust, és a célig a legjobbakkal csatáztunk.

 

Köszönjük szépen az egész éves segítséget a támogatóinknak, apának és Csabának, a mérnökünknek a tökéletesen felkészített és beállított autót, a csapatvezetőnk munkáját, valamint én külön köszönöm Attilának, a navigátoromnak is a 2020-as esztendőt.

Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, folyamatosan tudtunk fejlődni és gyorsulni, 2021-ben viszont igyekszünk még koncentráltabban, tisztább fejjel versenyezni és bízunk benne, hogy a mostanitól is szebb lesz a következő bizonyítványunk.

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft, CIKS Kft, ZÉG Kft, AURUM FRONS GRAND KFT, RabócsiRing Kft, Balázs-Diák Kft, Északmagyar Téglaipari Kft, BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft, Magyar Trans Kft, Heda- Sped Kft, Tau- Trade Bt, Tóth-Szer Kft, Gömör-Bau Kft, SoldoBau Mélyépítő Kft, UJGOLD Kft, SFT Spannsysteme Kft, Alu Casting Support Kft, Progast Kft, Por + Fém Kft, K-N Trans KFt, Sárospatak Város Önkormányzata, BIGPUSH Kft, Tiger Tools Kft, Juhász Média Kft, MUT Hungária Kft, ÁZRÁ Kft, ASAP Hungária Kft, Lotte Kft, RSZ- Kő Kft, HANKOOK Racing Tires- RTH Versenyabroncs Kft, MOL Racing Kft, Rapidnyomda 

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Képek és versenyzői film: RallyFeeling.hu

Comments are closed.