ERC

Clio Trophyt indít a Toksport az ERC-n belül, ezekkel a feltételekkel lehet jelentkezni rá

A vártnál jóval több Renault Clio-t láthatunk majd a rali-EB-n (ERC), ugyanis a Toksport WRT 10 autót is benevez az ERC küzdelmeibe, sőt tulajdonképpen egy Clio kupát ír ki azon belül.

A nyolc futamosra tervezett ERC öt versenyén zajlanak majd a Clio Trophy küzdelmei, amelyet a Toksport WRT írt ki és amelyre €85 000 (30 363 000 forint) a nevezési költség, de ezért cserébe teljes ellátás jár.

A Toksport WRT

  • összesen 10 darab Renault Clio Rally5-öt biztosít a feltörekvő autóversenyzők számára
  • szervízparkkal,
  • az autó előkészítésével és karbantartásával és
  • 12 Michelin abronccsal versenyenként.
  • 100 kilométer tesztlehetőség kavicson és aszfalton az első verseny előtt.
  • Médiafigyelés és médiakezelés a Toksport részéről.

A Clio Trophy bajnoka jövőre három futamon indulhat a nemrég leleplezett Renault Clio Rally4-es autóval az ERC-ben, amelynek költségeit a Toksport állja majd.

A feltörekvő rallyversenyzőket megcélzó FIA-sorozat esetében szokatlan módon nincs maximális életkorhatár a pilóták számára, és mindenkinek regisztrálnia kell az ERC3 kategóriába (amely a Rally4-es autókat is jelenti) ahhoz, hogy megkapják a Clio Trophy versenysorozat pontjait – de a bajnoki pontokhoz legalább 4 versenyen el is kell indulni.

A pontokat minden fordulóban tíz helyezettnek osztják ki (az első négy helyezett számára pedig a befutó pénzdíjjal is jár, €4000, €2000, €1000, illetve €500 összegben), és hogy a bajnoki címért folyó harc ne dőljön el idő előtt, az utolsó fordulóban, a Rallye Hungaryn dupla pontokat osztanak majd.

A tájékoztatás szerint ennek a költséghatékony, belépő szintű kategóriának az ERC struktúrájába történő felvétele újabb segítő kezet nyújt azoknak a sofőröknek, akik a nemzeti versenyekből a nemzetközi porondra akarnak lépni. A Toksport WRT által indított Clio Trophy tökéletesen kiegészíti az ERC Junior bajnokságát és az Abarth Rally Kupát is, amely két alternatív belépési lehetőség a leendő ERC versenyzők számára.

A Clio Rally5 már látható volt az ERC szakaszain, az ERC 2019-es bajnoka, Chris Ingram vezette a négyhengeres turbós autót a tavalyi Kanári-szigeteki ralin.

Clio Trophy by Toksport WRT 2021 versenynaptár

1: 55th Azores Rallye (murva)
2: 77th Rally Poland (murva)
3: Rally di Roma Capitale (aszfalt)
4: 50th Barum Czech Rally Zlín (aszfalt)
5: Rally Hungary (aszfalt)

A versenynaptár még nem hivatalos, az FIA Motorsport Tanácsának jóváhagyásától függ.

 A részletek a cliotrophy@toksport.com e-mail címen érhetők el.

Comments are closed.