Címvédés teljesítve!

Megvan! 2019-ben is sikerült megszereznie a Rallye3-as bajnokság 3-as kategóriájának országos bajnoki címét az Oberling Krisztián – Mitnyik János párosnak. Az újabb bajnoki cím megszerzéséről beszélgettünk az orfűi verseny után a navigátorral, aki mérhetetlen örömmel válaszolt a kérdéseinkre. 

Nem kis tét nyomta a vállatokat az Orfű és Magyarhertelend között rendezett Rallye3-as verseny előtt.

Sajnos az oroszlányi kiesés nem tett jót bajnoki esélyeinknek, valamint az utána következő porrogszentkirályi illetve sajókazai versenyt is kihagyni kényszerültünk egyéb elfoglaltságok miatt, így az orfűi versenyre úgy érkeztünk, hogy itt dől el a kategória bajnoki cím sorsa. Ráadásul hárman voltunk esélyesek az év végi első helyre. Szóval nem kis teher volt ez számunkra.

Viszont az egyik komoly ellenfeletek el sem tudott rajtolni a versenyen.

Habár neveztek a versenyre, sajnos Kerék Norbiék mégsem tudtak eljönni. Pontos infóm nincs róla, hogy miért, de talán a motor nem állt össze nekik. Nem így akartuk megnyerni a bajnokságot, hanem egy jó csatát vívni Norbiékkal és Domokos Attiláékkal. Végül Attiékkal csatáztunk a végső győzelemért.

Az első gyorsasági még nem sikerült a legjobban…

Az éjszakai eső megáztatta rendesen a pályát és nehezen száradt, így az első gyorson még eléggé taknyos volt a híd utáni rész. Nem kockáztattunk, mert tavaly is megcsúsztunk a cél előtti kanyarokban. Az óvatosság most sem volt elég mivel ismét megúszott a hátulja, ráadásul nagyjából ugyanott, ahol tavaly, csak most jobban keresztbe álltunk, de sikerült megúszni a kalandot és leértünk a célba.

A további szakaszokon viszont uraltátok a 3-as kategóriát és végül fölényesen nyertétek a versenyt.

Az időjárás kedvező volt, a pálya folyamatosan száradt, így nem volt más hátra, mint előre. A további gyorsokat sikerült megnyernünk. Az esti gyors kifejezetten tetszett. Ritka pillanat a Rallye3-ban, hogy esti gyorsot is teljesíthet a mezőny.

Újra sikerült megszereznetek az országos bajnoki címet!

Igen, sikerült! Mérhetetlen öröm ez nekünk, tekintve, hogy később tudtuk megkezdeni a szezont. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki kicsit is hozzátett ahhoz, hogy újra elhódítsuk.

Lehet még számotokra kihívás a jövőben a Rallye3 mezőnye, és azon belül is a 3-as kategória?

Mindig kihívást jelent egy bajnokság. Jó lenne egy népesebb mezőny a 3-as kategóriában, ami talán délen meg is lenne, de északon sajnos nincs elég autó ehhez. Legalábbis ez az év ezt mutatja. Szívesen lépnénk feljebb. Többször szóba került esetleges Rallye2-ben való indulás, de oda már nem elég a „konyhapénz”. Van két szponzorunk, akik reméljük mellettünk maradnak jövőre is, de a feljebb lépéshez sajnos nagyobb anyagi háttér szükséges. Egyelőre nem kopogtatnak az ajtón újabb szponzorok, de a remény hal meg utoljára. Hátha valaki szívesen támogat majd minket! 😊

Köszönjük Miskának a szervizt!

Köszönjük támogatóinknak: ACSI Logisztika Zrt.; Hámori Autósboltok.

Bérautónkat biztosította: Alagút Autó – autóbérlés és mosás – Dorog

 Médiapartnerünk: RallyFeeling.hu


Comments are closed.