Bottas: A rali segít, hogy jobb F1-es versenyző legyek

Sorozatban harmadszor állt rajthoz Valtteri Bottas az Arctic Lapland Rallyn, a Mercedes F1-versenyzője végül az előkelő 6. helyen végzett.

Az Arctic Lapland Ralit Hanninen nyerte, de Solberg is remek helyen végzett

Élményeiről saját közösségi csatornáján írt:

“A hatodik helyen zártunk az összetettben Timóval. Ez sorozatban a harmadik versenyünk volt az Arctic-ralin. Nagyon élveztem, és nagy kihívást jelentett. Köszönet Timo Rautianennek, a PH Sportnak, a Nollának, a Pirellinek és mindenkinek, aki részt vett ezen az elképesztő hétvégén”

–  írta a finn, de arról is beszélt, hogy mi jelenti számára a kihívást a raliban.

„Amikor ralizni megyek, mindig úgy érzem, javítja a vezetési képességeimet. Fontos, hogy élesen tartsd az autó irányításánál használt képességeidet a téli szünetben, szóval ez mindenképpen hasznos számomra. Talán azért is vonz annyira, mert annyira más, egy másfajta kihívást jelent. Egy F1-es versenyző számára a ralizás mindig kicsit nyugodtabb. Kevesebb ember vesz körül, és inkább szórakoztató, mintsem túl komoly. Sok F1-es versenyzőt ismerek, akik szeretnének ralizni, de nem engedik nekik” –

árulta el Bottas, majd a vezetési különbségekre is rátért.

“Itt valaki másra kell hallgatnod vezetés közben, és F1-es versenyzőként talán precízebben vezet az ember, mivel minden egyes kanyart ismerünk, minden kerékvetőt, minden buckát. Szóval ez nagyon aprólékos. A rali inkább szól az improvizációról.”

Comments are closed.