spot_img

Ez csak egy jó A-s kocsi és nem több

Hirdetés

Borbély Tibor nagyon szeret Kunmadarason versenyezni, hiszen elmondása szerint, ez a verseny viszonylag pénztárcakímélő és az autónak sem kell annyi technikai követelménynek megfelelnie, mint akár egy Rally3-as versenyen kellene. 

Első interjú veled az oldalunkon. Mit kell tudnunk Borbély Tibor eddigi autóversenyzői múltjáról?

Tisztán emlékszem, hogy 1996-ban vásároltuk ezt a Rallye2-es autót azzal a céllal, hogy a ralitúrában megyünk majd – kezdi a múlt visszaidézését Borbély Tibor. – Aztán 1998-ban elkészült az autó, viszont sajnos a versenyek elmaradtak… 2000-ben viszont elkezdtünk versenyezni a Tolcsva-Ring futamokon, egészen a 2003-as év végéig. Ezután külföldre szólított a munka, de hazajártam néha versenyezni, voltam párszor Mikulás és Szilveszter Ralin is. Salakon pedig mentem Miskolcon és Debrecenben is.

Miért pont Kunmadarason versenyzel? Nem vonzz egy komolyabb bajnokság?

Kunmadarason először 2006-ban mentem, megtetszett, viszonylag pénztárcakímélő, lehet gyorsan menni és ami a legfontosabb nem kell rendszám, gépkönyv, stb. Tetszik az egyszerű szervezés! Természetesen mint mindenki más, én is szeretnék komolyabb futamokon indulni, de ez úgy néz ki, egyre távolabb kerül tőlem. Az autó jelenleg nem homológ és talán nem is lehet követni az elvárást… Hétről-hétre valaki kitalál valamit, hogy lehet és hogyan nem… Így is sok munka van benne, a pénzt nem is említem.
 
 

Hogyan sikerült a vasárnapi napotok?

Vasárnap nagyon jól éreztük magunkat, leszámítva a fékproblémát, ami a verseny felénél jelentkezett. Még nem sikerült kijavítani, de rajta vagyunk. Negyedik helyezést értünk el, ami lehetne jobb is, de ez csak egy jó A-s kocsi és nem több.

Szoktad nézni a szakaszon futott időidet, vagy teljesen csak a szórakozásé a főszerep, ezen a versenyen?

Első szakasz után mindig megnézem az időket, bár tudom, hogy messze vagyok az elejétől, mégis érdekel, mit tudok összehozni. Mindig van nálunk téli gumi, de ezt csak hozzuk-visszük, soha nem rakjuk fel. 

Milyen terveid vannak az autósporttal kapcsolatban a közeljövőben?

Az elkövetkező egy-két hónap biztosan kimarad, mivel a második kislányom születését várjuk! Aztán majd megpróbáljuk megint.

Itt szeretném megköszönni az áldozatos munkát barátaimnak, Vasas Attilának, Kruták Tibornak, Megyesi Istvánnak, Csécsi Ferencnek és természetesen a családomnak!

Steel Ép Kft., Tulipa Kft., Magisz Kft., a Halász Autóháznak, a Rallye Autósboltnak, Kukoly Autóvillamosság.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img