spot_img

Kupákat gyűjtenének az idei évben

Hirdetés

Balázs Bence és navigátora, Petrovszki Dani Kunmadarason készült fel az Eger Ralira, pedig ezzel a versennyel egy időben Orfűn kezdetét vette a 2021-es Rally2-es bajnokság. Az autón rengeteg fejlesztés történt a holtszezonban és mielőtt következne az “éles” bevetés, szerettek volna minél közelebb kerülni az autóhoz. 

Mi történt veletek a holtszezonban?

Amikor időnk engedte, a 2020-as szezonban gyűjtött tapasztalatokat szem előtt tartva, próbáltunk fejleszteni az autón – kezdi a beszélgetést Bence. – Sikerült a komplett fékrendszert egy sokkal hatékonyabbra cserélni, valamint az autó stabilitásán is javítottunk, pár futóművet érintő újítással. Év elején belefogtunk egy új motor építésébe is, ami a tervek szerint még áprilisban bekerül az autóba.

Meglepődve láttuk, hogy Kunmadarason indultál a hétvégén és nem az Orfű Ralin. Messze volt a verseny, vagy nem tudsz a Rally2 mezőnyében versenyezni az idei évben?

Az említett fejlesztések miatt jobbnak láttam, ha az autót nem egyből egy Rally2-es versenyen próbáljuk ki. Új navigátorommal, Petrovszki Danival is össze kell még kovácsolódnunk, ezért esett a választás Kunmadarasra. A tervek szerint hazai pályán Egerben már mi is a Rally2 mezőnyében leszünk.

Indultál már bármikor is a kunmadarasi repülőtéren kialakított aszfaltcsíkon? Melyik része tetszett a legjobban a pályának és miért?

Igen, valamivel több mint két éve indultam egy sprinten, ha jól emlékszem majdnem ugyanez volt a nyomvonal akkor is. A pálya eleje és a szűk bokros részek tetszenek a legjobban.

Az időeredményeidet nézted a nap folyamán? Elégedett voltál a teljesítményeddel?

Mivel tesztelni jöttünk, nem voltak elvárásaim az időket illetően. Az autó viselkedésére és az összerázódásra fókuszáltunk. Összességében elégedett vagyok mindennel, a technika szuper és a hangulat is jó az autóban. Jól esett végre felvenni az overált és versenytempót menni.

Mit hozhat számodra a 2021-es év az autóversenyzéssel kapcsolatban?

Szeretnék minél több kupát hazahozni! Ennek érdekében megpróbálom a maximumot kihozni magamból és az autóból. Egerben kezdünk és a tervek szerint minden versenyen rajthoz állunk, továbbra is a PSZA színeiben. Bízom benne, hogy sikeres és problémamentes év áll előttünk.

Köszönöm mindenkinek, aki segített a felkészülésben, valamint a támogatóknak, akik lehetővé teszik, hogy rajthoz álljunk!

Támogatóink: Binary Logic Kft.,Villecom Kft., Hész-Vill Kft., Nagy Autószerviz – Eger, KavaThermPlusz Kft., Zimmermann Borozó – Abaújszántó, Szer-Counting Kft., Abaújszántó Városgazda Nonprofit Kft., Tállya és Vidéke Értékeiért Egyesület, Bányai Tamás – Gépi forgácsolás – Eger, Spec Parts – Gépjárműalkatrész.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img