spot_img

Bajnok lett a Trabantos!

Hirdetés

Kiss Péter és navigátora Németh Zoltán azt a célt tűzte ki maga elé a Geresdlak Ralin, hogy minden hiba nélkül célba érjenek, és bajnoki címet ünnepelhessenek a vasárnapi nap végén. 

Milyen tervekkel érkeztetek a Geresdlak Ralira?

– Geresdlak Ralin a legfontosabb az volt, hogy a nap végén behozzuk az autót a célba – kezdi az élménybeszámolót Kiss Péter. – Csak azon kattogtunk, hogy gyorsan, pontosan, hiba nélkül teljesítsük a napot. Muszáj volt végigcsinálni, mert ha kiesünk, akkor szertefoszlik a bajnoki álom. Minden erőnkkel erre koncentráltunk, saját erőből átgurulni este a célon.

A verseny elején még vizesek voltak a pályák, aztán napközben egyre jobban felszáradtak. Hogyan készültetek, alkalmazkodtatok a körülményekhez, mi történt veletek a verseny folyamán?

– Igen, vizes körülményekkel kezdtünk, hála istennek a verseny előtti héten pont ilyen időben teszteltünk, szóval már tudtuk milyen gumival megyünk, ez jó volt így, de azért óvatosak voltunk, persze ahogy száradt, mi is úgy bátorodtunk. Hála isten minden rendben zajlott a verseny alatt, hiba nélkül a hosszú etapon sokszor szótlanul magunkban őrlődve, reménykedve a célbaérésben.

A célba extra boldogsággal érkeztetek, hiszen megszereztétek a 8-as kategória bajnoki címét! Hogyan foglalnád össze pár mondatban az idei éveteket?

– Az a bizonyos ötödik gyorsasági, mikor már csak méterek voltak vissza a beíróig, akkor kitört belőlünk a feszültség, sikerült, megvan a bajnoki cím. Hatalmas volt az öröm. Egy álmom vált ezzel valóra.

A Mikulás Ralin nem szeretnéd bántani a kicsikét, de gondolom a Szilveszter Ralin láthatunk benneteket és a Trabit.

– A Mikulás Ralit szívesen kipróbálnám, még az is hiányzik a bakancslistámból, de eddig sajnos megint a kimarad felé billen a mérleg. Tárgyalunk az anyagiakról, ha sikerül pénzt szerezni, akkor megyünk. A Szilveszter Rallye a szívem csücske, az a nézősereg fergeteges, szeretek ott menni, idén is szeretnék, bár a vírushelyzet nem túl kecsegtető.

Ezen a hétvégén látogat hazánkba az ERC mezőnye. Tervezed, hogy kinézel egy baráti társasággal a verseny valamelyik gyorsasági szakaszára és megnézitek a “nagyokat”?

– Nagyon szeretnék kint lenni ezen versenyen, biztosan nagy élmény lenne, ha a munkám engedi, akkor mindenképpen ott leszünk és szurkolunk!

Szeretném az egész, igaz csonka évet megköszönni a szponzoraimnak, szervizcsapatomnak, családomnak és a barátoknak, nélkületek nem ment volna. Köszönök mindent!

https://www.facebook.com/kiss.peter.374/videos/3559265474129888/ 

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img