spot_img

Mindenkit átvert az M-Sport Ford, úgy tűnik csak altatta a riválisokat

Úgy tűnik, hogy az M-Sport mégis csak fejleszt a Ford Fiesta WRC-n.

Hirdetés

Bár Malcolm Wilson korábban azt mondta, hogy a 2021-es idényt teljesen elengedték, hiszen már a jövő évi autóra koncentrálnak, úgy tűnik, hogy mégis csak jutnak fejlesztések az idei évre is.

Az M-Sport Ford ugyanis a horvát aszfaltra már egy új, továbbfejlesztett torral gurítja ki a Fiesta WRC-t, a legújabb specifikációban pedig az üzemanyag-befecskendező rendszer és a hengerfej fejlesztésére koncentráltak a mérnökök.

Malcolm Wilson számokról nem volt hajlandó beszélni, de annyit elárult, hogy a pilóták nagyon elégedettek a fejlesztésekkel. Az új motort a Fiesta WRC tesztautójában már kipróbálták a Monte-Carlo és a Sarkvidék Rally helyszínein is.

Teemu Suninen szerint érezhető az erőbeli különbség az új motorral és már nagyon várja, hogy élesben is kipróbálja, de erre egyelőre várnia kell, hiszen a horvát aszfalton nem ő, hanem a francia Adrien Fourmaux kap lehetőséget – Gus Greensmith mellett – a Ford Fiesta WRC-ben.

Az idei motorokat egyébként a csapatok tovább viszik a jövő évre, ez lesz az alapmotorja a raliautók következő generációjának, a hibrid WRC-knek.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img