Az ilyen pillanatok tudják visszahozni a kedvüket

Szőke András és Szőke Nikolett számára sajnos a 2019-es esztendő elég balszerencsésen telt, hiszen minden versenyen technikai problémákkal küzdöttek. Az Oroszlány Rallye viszont remélhetőleg egy fordulópont volt a páros számára, hiszen sikeresen célba juttatta őket a Honda. Andrással beszélgettünk a sikertelenségről és a mostani verseny örömeiről is. 

Nagyon régóta készültünk már erre az interjúra, de valahogy az élet, a technika mindig máshogyan akarta… Mit kell tudniuk az olvasóknak Szőke András eddigi autóversenyzői karrierjéről?

– Sziasztok! Igen, nagyon régóta készülünk erre az interjúra. Tizenhárom éves koromban kezdtem szlalomversenyeken indulni, 2010-ben indulhattam először Rallysprint versenyen. Aztán 2014 és 2016 között rengeteg dobogós, szép helyezéseket tudtunk elérni a MARB bajnokságban.

A navigátorodat is bemutatnád nekünk? 🙂

– Jelenlegi navigátorom a nővérem, vele értem el eddig a legtöbb dobogós helyezéseinket, de volt amikor az egyik barátommal versenyeztem, Somodi Attilával, vele is nyertünk versenyeket.

Hogyan éltétek át a verseny hat gyorsasági szakaszát az autóban?

– Jól éreztük magunkat a verseny alatt és nagyszerű érzés volt ennyi idő után végre technikailag hibamentesen autózni és befejezni egy versenyt. Kellenek még az ilyen versenyek, hogy minél több kilométert tudjunk gyűjteni.

Másfél év után sikerült célba érnetek! Milyen érzés kerített a hatalmába a verseny végén? Megérte ennyit küszködni, várni erre a pillanatra?

– Már szinte feladtam a versenyzést, de megérte erre a pillanatra várni, hogy újra a célban tudjunk befejezni egy versenyt. Az ilyen pillanatok tudják visszahozni a kedvünket a versenyzéshez. Reméljük, hogy most sokáig részese lehetünk az ilyen pillanatoknak.

Mik a tervek az idei év hátralévő részében?

– Jelenleg még nem tudjuk, hogy fog alakulni az idei év hátralévő része, de mindenképpen szeretnénk még indulni valahol, esetleg a Nyíregyháza Ralin, de előtte mindenképpen szeretnénk egy Rallye3-as futamon is elindulni.

Mit kell tudnunk az általad üzemeltetett RallyShop.hu-ról?

– Régóta gondolkodtam azon, hogy lehetne egy autóversenyzéssel kapcsolatos vállalkozást elindítani. Akkor gondoltam a RallyShop-HUra és létrehoztam egy webáruházat, ahol versenyautóhoz árulok alkatrészeket és versenyfelszereléseket. A vevők a webáruházon keresztül tudnak rendelni, vagy előre egyeztetett időpontban akár személyesen is.

Köszönjük a szüleinknek, Németh Petinek és a partnereinknek a segítséget!

Reklámpartnereink: Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Jász és Jász Kft., Golf Kft., Fun Carter Kft., Ódon-Fon Kft., T+F Kft., GNSZ Kft.

Comments are closed.