Az autó ismét szépen vizsgázott

I. Intercars Power-Sprint és Mini-Sprint Kupa

Interjú Cseman Dániel Andrással a kunmadarasi reptéren történtekről. 

Első interjú veled az oldalunkon. Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóknak?

– Már kiskorom óta foglalkoztatott ez a sportág. Mind az autók, mind a motorok és ezeknek a műszaki felépítése. Autóépítés, motor javítás, minden olyan dolog, aminek egy kicsit is köze van a versenyzéshez. A pályafutásom első mérföldköve az volt, hogy cimborának voltam egy versenyszezonban a navigátora. Mondanom sem kell, hogy ez adott még egy hatalmas lökést. Ezek után rengeteg támogatást kaptam a családtól, barátoktól, hogy minél hamarabb elkezdjem az autósportot. 

Miért pont a BMW?

– Igazság szerint nem a BMW lett volna az autó, hanem egy Lada, de sok szempontból a BMW került előnybe. Mind erő, mind futómű és motorikusan is szinte mondhatni igénytelen ez a motor, ami benne van. Kedvezőbb feltételek álltak előttem, de még nem vetettem el azt, hogy megépítsem saját kezűleg a Ladámat!

Igazi nyári időjárás fogadott benneteket a vasárnapi nap folyamán. Sikerült megbirkóznotok a meleggel, jól éreztétek magatokat?

– A meleggel viszonylag volt egy kis problémánk, mert nagyon melegedett az autó. Embert próbáló volt mindannyiunknak ez az idő, de ennek ellenére felettébb jól éreztem, éreztük magunkat. Az autó ismét szépen vizsgázott, elégedettek voltunk.

A pálya melyik része áll hozzád a legközelebb és miért?

– Most felettébb tetszett ez a pálya. Sok kis csiki-csuki kanyar volt, hosszú élvezhető egyenesekkel. Különösebben nincs kedvenc pályarészem, mert minden része egy élmény számomra.

Mennyire nehéz összehozni az anyagiakat, – megfelelő támogatók nélkül -, egy “amatőr” autóversenyzőnek?

– Hát szponzorok nélkül eléggé nehéz, de sikeresen megbirkózok ezzel. Mondanom sem kell, a mai világban nehéz ezt így egyedül finanszírozni. Huszonkettő éves vagyok és a mezőgazdaságban dolgozok, hál istennek sikerül félretennem az autóra, magamra és a versenyzésre is egyaránt.

Nagyon köszönöm azt a támogatást a barátaimnak, hogy csináljam ezt az egészet. Az autó szervizelését külön szeretném megköszönni a Verda kórháznak és az Extra verda szerviznek, azt a sok-sok segítséget, amit nyújtottak. Köszönöm a borzasztó nagy támogatást nagynénémnek, aki egyben a navigátorom is, Cseman Andreának.

Comments are closed.