WRC

Az Arctic Lapland Ralit Hanninen nyerte, de Solberg is remek helyen végzett

Az Arctic Lapland Rally szombati záró napján négy szakasz értékeltek. Az első napon Hanninen vezetett több mint 50 másodperc előnnyel, amit majd’ 2 és fél percre növelt és nyerte meg a futamot. Úgy tűnik a Toyota Gazzo Racing jó tapasztalatokat szerzett a Svéd Rally helyére lépő, február végén ezen a helyszínen rendezendő WRC futam előtt.

A második helyen Teemu Asunmaa végzett Skoda Fabia-val, majd őt az idén a Hyundai WRC2-es csapatához igazolt Oliver Solberg követte 0,9 másodperc hátránnyal lemaradva. Így egy kis szerencsével a kis Solberg akár abszolút második pozícióban is végezhetett volna, legjobb R5/Rally2-es autóként, ami biztató részeredmény a jövőre nézve.Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a 25 kilométeres 8. szakaszt abszolútban is megnyerte, 0,7 másodpercet adva Hanninen-ek.

Juha Salo

A másik Hyundai-os pilóta Ole Christian Veiby a 7. szakaszig Solberg mögött volt lőtávolon belül, de az utolsó előtti szakaszon gyűjtött be egy perc hátrányt és oda lett a jó eredmény. Végül csak az abszolút 20. helyen végzett.

Ole Christian Veiby

Az F1 Mercedes csapat pilótája Valteri Bottas is sikeresen teljesítetee a futamot és a PH Sport által felkszített Citroen DS3 WRC-t sértetlenül hozta be az abszolút 6. helyre és maga mögé utasította másik WRC-s ellenfelét Kimmo Kurkela-t, aki már egy új generációs Ford Fiesta-t űzött a havas pályákon.

Valteri Bottas

A 2000, és 2002-es világbajnok Marcus Grönholm fia, Niclas Grönholm is rajthoz állt ezen a futamon. A korábban 2015 óta RX-ben jeleskedő fiatal pilóta, már tavaly részt vett a WRC szezonzáró Monza Ralin, ott még egy Fabia Rally2 Evo-val. Itt már egy VW Polo GTI R5-el teljesítette a szakaszokat és hozta be csapatát a 10. helyre.

Niclas Grönholm

Eredmények ewrc-results

 

Comments are closed.