Az a lényeg, hogy mehessenek

A tapasztalatszerzés céljából indult a Parasznya és Lyukóbánya között rendezett Rally3-as versenyen a Zachár Máté – Gubrán Filadelfia Anita páros. Egy biztos, hogy a nézők szívébe belopták magukat, a megszerzett tapasztalatokról pedig Mátét kérdeztük a verseny utáni napokban. 

A Szilveszter Rallye után beszélgettünk utoljára. Mi történt azóta veled?

– A tavalyi Szilveszter Rallye után volt egy hosszabb kihagyás, de nyáron Zabar-Domaháza Rally3-as versenyen indultunk, ahol a második gyors után technikai hiba miatt kellett kiállnunk. Majd jött a Miskolc Rallye, ahol a Rally2-es mezőny előtt indultunk előfutóként, de sajnos már a prológon sikerült kiesnünk, elég hamar… 😁

Milyen tervekkel érkeztetek a Parasznya és Lyukóbánya között rendezett Rally3-as versenyre?

– A parasznyai versenyre nem voltak különösebb terveink. Szerettünk volna egy jót autózni, célba érni. Minél több versenykilométert és tapasztalatot akartunk szerezni és jól érezni magunkat, ami meg is volt. Jó hangulatban, családiasan telt a hétvége.

Szereted ezeket a tempós pályákat, vagy inkább a technikásabb szakaszokat részesíted előnyben?

– Még nincs sok pálya ismeretem, így egyenlőre csak az a lényeg, hogy mehessek. Meg kell birkózni a feladattal, ha tempó, ha technikás a szakasz.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– A verseny elég izgalmasan alakult számunkra. Akadt technikai gondunk is. Az első gyors kivételével végig töltés nélkül mentünk, ami nagy gondot nem okozott, hiszen a gyorsasági szakasz rövid volt, így az aksi kibírta a szervizig, ahol mindig töltöttük egy kicsit. Persze voltak azért kalandok és megforgás is, de lényegében teljesítettük a versenyt gond nélkül.

Egy biztos, a nézők rokonszenvét elnyertétek! 🙂

– Köszönjük a nézőknek a szurkolást, igyekszünk fejlődni, gyorsulni, hogy a jövőben még inkább meg tudjuk őket örvendeztetni látvánnyal.

Mik a további tervek az idei évre?

– Jelenlegi helyzetben nagyon nehéz előre tervezni. A Szilveszter Rallye nagy kedvencünk és mindenképpen szeretnénk ott rajthoz állni. De még meglátjuk, mit hoz a jövő.
Köszönet a családnak, bátyámnak, Zachár Lászlónak a szervizelést, Erdélyi Gyurinak és családjának, támogatóinknak!

Comments are closed.