spot_img

A nap végén számolják a tyúkokat

Hirdetés

Molnár Máté és Molnár Mózes Tibor párosa a Pálháza Rally díjkiosztóján még a második helyért járó díjat vette át, majd kapták a hírt, hogy Márton Ferencék büntetése miatt, végül az övéké lett a kategória győzelem. 

A verseny elején mindenki azt kérdezgette, hogy hová tűnt Ádám mellőled?

– Mivel én még nem mentem Mózessal, ezért úgy döntöttünk, hogy erre a versenyre most ő ül be mellém – kezdi a beszélgetést Molnár Máté. – Nagyon ügyes volt, jól vizsgázott. 😀

Az első kör elején egy kicsit tompán kezdtetek, de aztán mintha magatokra találtatok volna. Hogyan foglalnád össze az első három gyorsaságit?

– Izgatottan vágtunk neki az első körnek. Nagyon szeretem a szűk, saras, csúszós pályákat, ezért nagyon vártam. Az első gyorson spórolósan, de letaláltunk. Erdőbénye nagyon-nagyon tetszett, van benne minden: tempó, csiki-csuki, lassító. Nagyon jó volt. A Telkibánya-Rakodó gyorsaságit vártuk a legjobban. Nagyon jó tempót autóztunk, viszont a szűk rész elején beértük az előttünk lévőt és a célig toltuk magunk előtt, ezáltal legalább egy percet bent hagytunk.

Féltetek a második körben rátok váró sötétségtől?

– Sötétben még sosem mentünk élesben, de nagyon jó volt. Már sötétben mentünk ki a szervizből, az első gyorson nem voltak rossz körülmények, viszont utána az etapon nagyon durva köd volt. Telkibánya előtt tisztult ki, azon a gyorson nagyon jó látási viszonyokkal rajtoltunk el.

Végül megnyertétek a kategóriátokat, kell ennél több egy ilyen nehéz pályákkal tarkított versenyen?

– Egész nap nyomtuk, ahogy tudtuk, nagyon kemény volt. A díjkiosztón még a második helyért vettük át a kupát, viszont utána kaptuk a hírt, hogy Márton Ferikéék büntetést kaptak, így miénk az első hely. A nap végén számolják a tyúkokat. 🙂

Nagyon nehéz megjósolni, hogy milyen versenyek lesznek még megrendezve az idei évben, de ti szeretnétek még valahol indulni, vagy már a 2021-es évre készültök?

– Idén már nem fogunk versenyezni sehol, elkezdjük az autó felkészítését a 2021 szezonra. Van mit csinálni… 🙂

Köszönjük a partnereinknek, a CMT-ASE KFT.-nek, Magyari Tüzépnek egész éven a futót, Ádámnak, Janinak, Ritának a szervizt, Ruszó Krisztiánnak a kölcsön lámpát, Kurali Bálintnak a ledeket!

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img