A Magyar rallye háttérországa | 14. rész Karacs Máté

A Magyar rallye háttérországa sorozatunkban azokat a fiatal amatőr rali versenyzőket szeretnénk nektek bemutatni akiknek már az amatőr, vagy sprint versenyeken szurkolunk, de még nem igazán ismerjük őket.
Ha szeretnétek ti is bemutatkozni, írjatok nekünk üzenetet 
a rallyfeeling2011@gmail.com -ra.

k1

A történet körülbelül 9 éve kezdődött amikor is versenyt szervezett a Jobb33 Autósport egyesület kis városunkban Püspökladányban. Amikor oda kilátogattam úgy 13 éves lehettem, de rögtön megszállt az őrület, a benzingőz, a visító gumik, a hangos és gyors verdák… Éreztem, hogy itt a helyem! Mindig is imádtam az autókat és a sebességet, de élőben látni, ott lenni egy rallyn ez tette fel az i-re a pontot.

k3

A következő versenyen már sikerült egy széria Wartburggal elindulnom szüleim jóvoltából, nem sok sikerrel, de annál több élvezettel! Aztán jött a következő verseny a környékbeli városokban, amit szintén a Jobb33 szervezett ahová időközben beléptem. 2006-ban sikerült egy 5. és egy 6. helyet szerezni széria kategóriában ami ahhoz képest nem is rossz, hogy akkoriban ebben a kategóriában 10-15-en is voltunk. De ez még nagyon gyerekcipőben járt, mind az én részemről hiszen kevés tapasztalatom volt nem sokat tudtam a pályán kívül gyakorolni, és az autó is széria volt. Majd időközben sikerült venni egy másik Wartburgot ami már félig meddig versenyautónak mondható, volt alatta futómű is, csövezve volt és még egy ülés is volt benne, de még mindig széria motorral és váltóval. Jártunk több versenyen is a környéken, Nádudvaron, Hortobágyon, Sárrétudvariban több kevesebb sikerrel, de az élvezet mindig megvolt, és ez volt a lényeg! Az autókat mindig magunknak szegeltük, faragtuk úgy ahogyan éppen akkor tudtuk.

k4

Majd 1-2 év kihagyás után sikerült szert tennem ismét egy Wartburgra aminek most már kicsit több tapasztalattal és kicsit okosabban álltam neki faragni és egész jól sikerült! A legutóbbi versenyen ahol ezzel az autóval elindultam 2011-ben sikerült egy kategória 3. helyet szereznem.

k6

Azóta nem voltam versenyen, de szeretnék ismét rajthoz állni és versenyezni, most már felnőttebb fejjel és kicsit komolyabban! Remélem sikerülni fog hamarosan. A célom az, hogy mehessek még ha csak amatőr versenyeken is de ott minél jobban teljesítsek, és most már gyűljenek a kupák a polcomon, lehetőleg első helyezések. Szerintem a legfontosabb az, hogy azért csináljuk mert élvezzük és ez tesz minket boldoggá, mindegy hogy Trabanttal, Wartburggal, Ladával vagy épp BMW-vel megy valaki, van aki kevesebb pénzből, van aki nagyon sokból de ez lényegtelen mindaddig amíg szívből csináljuk. 🙂

k5

Leave A Reply