2022-ben a Balti-tenger jegén rendezik meg a Race of Championst

A Race Of Champions (vagy ROC, esetleg Bajnokok tornája), egy kiütéses formátumú esemény, amely a rali világbajnokság ünnepeként indult, és az egyik leghíresebb név, amely ma már a világ legkülönbözőbb kategóriáiban induló autóversenyzőit vonzza, jövőre Svédországban kerül megrendezésre.

2022 januárjában a Forma-1-es, a Le Mans-i 24 órás, a túraautóbajnokságok és a rally sztárjai az észak-svédországi Pite Havsbadba indulnak, hogy különféle járművekkel versenyezzenek egy olyan pályán, amely a Balti-tenger egy befagyott szakaszán található – sokan karrierjük során először versenyeznek majd jégen és havon.

„Miután megrendeztem a Race Of Championst a legrangosabb helyszíneken, mint például a pekingi Bird’s Nest olimpiai stadionban, a párizsi Stade de France-ban, a Wembley stadionban és a londoni olimpiai stadionban, óriási megtiszteltetés, hogy elhozhatom a versenyt a hazámba – mondta a Race Of Champions elnöke és társalapítója, Fredrik Johnsson.

„A ROC-on mindig keressük a módját, hogy új izgalmas kihívások elé állítsuk a világ néhány legjobb versenyzőit. Korábban ez nagyon szűk pályákat jelentett egy stadion belterében, de ezúttal egy hosszabb, szélesebb, látványosabb pályát tudunk építeni.” – tette hozzá.

Johnsson azt is megígérte, hogy az esemény “nem fog hasonlítani semmihez”, amit eddig láttunk az autósportban.

A rallycross háromszoros világbajnoka, Johan Kristoffersson már letesztelte a javasolt 2022-es ROC-pályát, miközben a hőmérséklet fagypont alatt volt, szerinte:

“hatalmas kihívás és minden pilóta imádni fogja a körülményeket.”

Comments are closed.