spot_img

VÁR RÁNK A BAJNOKSÁG! – Tordai Gábor

Hirdetés

Vár ránk a bajnokság sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A mai részben Tordai Gábort szólaltattuk meg.

Hogyan összegeznéd a tavalyi éveteket?

– A 2020-as évünk felemásra sikeredett. Sajnos megint rengeteg műszaki problémával küzdöttünk, de például a Salgó Ralin sikerült beesnünk a körgyorson. Viszont az utolsó versenyen, a Pálháza Ralin sikerült nagyon jó eredményt elérnünk, ami visszaadta a csapat lelkesedését.

Sikerült megfelelően felkészülni az idei szezonra?

– Sajnos az idei évre való felkészülést beárnyékolta egy több mint kellemetlen szituáció… Nem titok, hogy 2021-ben autót és kategóriát is szerettünk volna váltani. A Mikulás Rallye előtt úgy volt, hogy elviszik a Ladát, ezért a már leadott nevezésünket a vevővel egyeztetve visszamondtuk, hogy ne tegyünk kárt az autóban. Hónapokig hitegetett az illető, majd nemrég visszamondta… Ezért marad idén is az A-s Lada. Sajnos az autó felkészítését ezen okból kifolyólag az utolsó utáni percben tudtuk elkezdeni és a miskolci gépkönyvezésről le is maradtunk. A múlt hétvégén lett kész teljesen az autó és ezen a héten már kipróbáltuk. 

Milyen tervek fogalmazódtak meg benned 2021-re?

– 2021-ben sem lehet más cél előttünk, mint a kategóriánkban, a 2WD kupában és a Lada Kupában minél előrébb végezni az év végén. Nagyon nehéz lesz, mivel nagyon erős és gyors autók lesznek idén is ezen kategóriákban. Egy A-s Ladával felvenni a versenyt például a tempós orfűi pályákon, embert próbáló feladat! De nem megyünk oda feltartott kezekkel, mindenképp eredmény centrikusan állunk hozzá minden versenyhez. Az idei szezonban a csapatunkban négy autó is egyforma dekorral fog indulni. Bartha Nándi, Fróna Jani, Bucsi Józsi és az én autóm is ugyanolyan szép lesz. Nagyon régen láttam már ilyet és szerintem sokaknak fog tetszeni.

Nehezebb volt támogatókat találni a koronavírus miatt?

– A legnagyobb támogatóm saját magam vagyok. Sokat kell dolgoznom azért, hogy tudjunk indulni a bajnokságban a Miskolctól távol eső versenyeken is. Mivel eddig sok időm nem volt a ralival foglalkozni, ezért nem is tudok válaszolni erre a kérdésre. Most fogom felvenni a kapcsolatot az eddigi szponzorokkal és bízom abban, hogy idén is mellettünk fognak állni, mert ha nem, akkor vakarhatjuk a fejünket…


Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img