spot_img

Mindenki megnyugodhat, lesz Orfű Rally!

Hirdetés

Április 11-én rendezik meg az országos Rally2, Rally3 és Historic Bajnokságok szezonnyitó futamát, az Orfű Rally-t. A verseny zártkapus rendszerben lesz megtartva, nézők számára a belépés tilos. A legfrissebb információkért Keszthelyi-Pardi Katát kerestük meg. 

Rengetegen keresték az elmúlt napokban a szerkesztőségünket, hogy megrendezésre kerül-e a jövő héten az Orfű Rally. Megnyugtathatjuk őket?

Szerencsére mindenki megnyugodhat – kezdi a beszélgetést a legfontosabb információval Keszthelyi-Pardi Kata. – A versenyt meg tudjuk rendezni a jelenlegi szigorítások mellett is, hiszen az első ijedtség után sikerült tisztázni a helyzetet, így a bajnoki futamok továbbra is tarthatóak, illetve ez üzleti célú tevékenységnek minősül, így a szállások is nyugodtan fogadhatják a versenyen résztvevőket, mindenkinek igazolást állítunk ki a részvételről. Ezúton szeretném felhívni mindenki figyelmét, amennyiben esetleg bárkiét elkerülte volna, a rendezvényre a két versenyzőt maximum hat fős csapat kísérheti, akik szigorúan csak a szervizparkon belül tartózkodhatnak, a versenyt sajnos ők sem nézhetik.

Nevezni lehet még a versenyre?

A nevezés ma, azaz 03.31-én éjfélkor zárul, alig maradt pár szabad helyünk, szép létszámmal készülünk az év első futamára.

Az eredeti terveknek megfelelően lesznek lebonyolítva a gyorsasági szakaszok?

A dátumon kívül minden változatlan maradt, továbbra is három különböző gyorsaságit tervezünk a Rally3-nak kétszer, a többieknek háromszori áthaladással.

Milyen óvintézkedéseknek kell megfelelnetek a koronavírus miatt?

Ahogy azt az előbb is említettem, a résztvevők létszámát sajnos korlátoznunk kellett, illetve a maszk viselés és a távolságtartás szabályait is szigorúan be fogjuk tartatni a jelenlévőkkel. Nagy létszámmal fogunk dolgozni, hogy mindenkit a legnagyobb biztonságban tudhassunk, mind egészségügyileg, mind anyagilag, hiszen a büntetések sem olcsók.

Felkészültetek, fel lehet egyáltalán készülni az erdőben fel-felbukkanó “turistákra, kirándulókra”?

Turisták voltak, vannak, lesznek is. Természetesen, aki arra sétál, megkérjük, hogy keressen más útvonalat, aki pedig direkt célzattal érkezik, sajnos fel kell szólítsuk a távozásra, hiszen ezzel a verseny lebonyolítását veszélyezteti. Külön felhívták a figyelmünket a hatóságok is ennek a fontosságára, sajnos ezt most mindenkinek át kell vészelni. Talán én vagyok az, aki leginkább elmondhatja, milyen jó, ha néző van a pálya szélén, sajnos most mégsem engedhetjük. Ezúton is szeretnék mindenkit megkérni, hogy maradjon otthon, kísérje figyelemmel az online közvetítéseken a versenyautókat, hogy később újra együtt élvezhessük a benzingőzt.

Milyen rendezvényeket tervez még az idei évben a Wild Dogs Slalom Kft. csapata?

Idén még egy Komló Rallyt tervezünk, ami ugyanezeket a mezőnyöket hozza Baranya megyébe, illetve két Rally3 futam is megrendezésre kerül, melyen már a Sprint kategória is képviseltetheti magát.

Köszönet a partnereinknek, támogatóinknak!

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img