Zsákbamacska volt, hatalmas élmény lett

GOBALDARU MARB futam 2018 (Borsodnádasd – Balaton)

Gáva Tamás – Kiskuti Adrián (BMW 316)

Mielőtt rátérnénk a szezonnyitóra, egy pár mondatban foglald össze nekünk a tavalyi éveteket?

Tavalyi évben sok hátráltató tényezőbe futottunk bele, ide bele tartozik az esésünk Zobákon és a sürgetően rövid határidő, hogy a Mecsek Rallyra egy frissen felkészített autóval tudjunk rajthoz állni. Összességében egy sikeres tanulóévet tudhatunk magunk mögött, sok olyan dolog történt velünk az év végén, amik meghatározták az idei év kezdetét.

Meglepődve olvastuk a nevezéseteket, itt északon…

Mivel nem készült el Orfűre az autó, így az Eger MARB futama mellett döntöttünk kezdésnek, terveztünk több indulást Északon, de természetesen rajthoz állunk otthon is pár versenyen. Borsodnádasd egy igazi zsákbamacska volt nekünk, új pálya, új navigátor. Kiskuti Adriánnal kezdtem az évet és vele is szeretném befejezni, bár most ült először ilyen versenyen a jobb oldalon, meglátásunk szerint maximálisan megállja a helyét, mint navigátor. Hozzáteszem, nagyon élveztük!

Ismeretlen pálya lehetett nektek ez a Borsodnádasd – Balaton közötti pálya. Hogyan készültök egy ilyen versenyre?

Ismeretlen volt, de nem csak a pálya. Ilyen időjárási körülményekkel még nem találkoztunk! Reggel konkrétan csillogó fagy volt a balatoni oldalon. Felkészülni nem tudtunk, talán nevezhetjük ennek a rengeteg belső felvétel megtekintését, annyit tudtunk, hogy milyen kanyar után mi következik.

Halljuk mi történt veletek a verseny hat gyorsaságija alatt.

Reggel nekünk nagyon tetszett ez a csúszós útszakasz, kicsit ki is élveztük, hogy itt-ott keresztbe mentünk, egy célunk volt az első és a második gyorson, épségben lehozni az autót! Aztán jött az ORB és szárazra versenyezték az addig még deres utakat. Innentől kezdve el tudtunk kezdeni gyorsulni egy kicsit. Persze a visszafordítók csábítását nem hagytuk ki egyik irányba sem, ahol lehetett, ott meghúztuk a kakast.

Sikeres verseny van mögöttetek, hiszen sikeresen célba értetek, sőt a BMW kupa bronzérmét is haza vihettétek.

Hatalmas élmény volt hat gyorsot teljesíteni, úgy hogy láttuk közben az egész egri mezőnyt és négy órakor az utolsó autó is célba ért. Nem gondoltuk volna, hogy potom 9 óra alatt lehoznak egy kb. 60 fős mezőnyt. Minden tiszteletünk a szervezőké! Az, hogy harmadik helyen értünk célba a kupa értékelésben, csak hab a tortán, persze hozzá kell tennem, hogy az előttünk versenyző társunknak technikai gondjai adódtak, de mind tudjuk, ilyen ez az autósport. Itt szeretném hozzá tenni, hogy aki tavaly még a pálya szélén házilag készített feliratos lepedővel szurkolt nekem, most a jobb oldalon ülve rengeteg élményt kapott és nekem ez számított a hétvégén a legtöbbet, nem csak magamnak, neki is örömöt szereztem! Ahogy tavaly nekünk a Mecsek Rallyn az álmunk vált valóra, most egy 18 éves srácnak, Adriánnak sikerült valóra váltani. A kupa egy szép emlék lesz neki, nekünk.

Folytatás továbbra is északon?

Jelenleg a Miskolci MARB a következő verseny, de nagyon szeretnénk menni Zemplénben és Parádsasváron. Kicsit megismerni az északi pályákat is. Ha lehet megragadnám az alkalmat, köszönettel tartozunk Salánki Zsoltnak és a Sympack Kft.-nek, Dynamic Rally Team-nek, Gerencsér Bernadettnek, aki megint nem hagyott minket cserben, Csernai Zsoltnak, aki az utolsó percig dolgozott, hogy ez sikerüljön, Eckert Attilának és az Eki autószerviznek. Illetve megemlíteném ismét a két édesapát, akik megint szívüket-lelküket kitették, hogy rajthoz állhassunk idén is! Köszönjük!

Comments are closed.