Wellnessezni megy a VFTS

Sokakkal ellentétben, már az idei bajnokságra való felkészülésre használta fel a Szilveszter Ralit a Cseke Péter, Csikós Borbála páros. Innentől szűk három hónapjuk lesz, hogy megfelelően felkészítsék az autót az idei évre, amit Péter elmondása szerint már nagyon várnak.

Vártátok már az év utolsó “tétmentes” versenyét? 🙂

– Nagyon várunk minden versenyt! Igazából ezt a versenyt már a jövő évi felkészülésre szántuk. Nem utcai gumival és nem mindent rajzolva mentünk. Biztos jobban is ki lehetett volna szolgálni a nézőket, de azért minden ilyen esemény egy verseny is és mi ezért jöttünk!

Előzetesen mennyire nyerte el a tetszéseteket a verseny új nyomvonala?

– Én mindig jobban félek az időjárástól, mint az útvonaltól. Szeretem a tempós pályákat és kevésbé fekszenek a szlalom pálya jellegű részek. Nincs bajunk azzal, hogy változott a nyomvonal. Nekem a külső gyorsnak bizonyos részei tetszenek a legjobban. Jó lenne azokból a részekből több, de hát ez nem kívánságműsor.

A pénteki nap elején egy kicsit még bizonytalanoknak látszódtatok…

– Sajnos nagyon kevés tapasztalatom van vízen, ezért mindig nagyon megtisztelem, tavaly is nehezen indult a víz miatt az egész nekünk. Második napon okozott is a vizes-csúszós aszfalt problémát, mert pár gumi oszlop elénk ugrott.

Aztán fokozatosan felvettétek a ritmust és másnap már egyre biztatóbb időket jöttetek.

– Nehezen kezdek mindig. Itt most idézhetném Varga Zoli „Cigányt”, hogy ezek a kora reggelek nem nekem valóak… De nekem az első gyorsok nehezek, ez az időkön meg is látszik. Utána úgy érzem egyre jobban gyorsulunk. Ezen még dolgoznunk kell, különben nehéz lesz R5-öket verni. 🙂 Néztük az időket természetesen. Voltak páran, akik nagyon gyorsak voltak, itt szeretnénk gratulálni a Bacsa-Hanyik párosnak a nagyszerű versenyzésért. Így látszik, hogy van hova fejlődni, de én elégedett vagyok ezzel az ütemmel.

Gondolom a jó idők csak fokozták a hangulatot a szervizparkban… 🙂

– Egész verseny alatt nagyon jó volt a hangulat, egyáltalán nem voltunk idegesek, ezért szeretem az ilyen, úgymond tét nélküli versenyeket. A bajnokságban mindig sokkal nagyobb a feszültség. Mi élveztük a versenyt elejétől a végéig! Ha lehetne változtatni, akkor szerettünk volna többet menni, még egy harmadik gyors elfért volna és abból is mondjuk napi kettő.

A 2018-as esztendőt sikerült két sikeresnek mondható versennyel lezárnotok. Még ha ezek nem is voltak tétversenyek, azért erőt kell hogy adjanak az idei folytatásra!

– Nagyon jó érzés, hogy ezek a versenyek sikerültek!. Most lesz három hónap, ami nagyon sűrű lesz. Szegény autó nagyon viseltesen néz már ki, úgyhogy elküldjük wellnessezni, vagyis szétkapjuk, lakatolunk rajta egy keveset, kap egy új fényezést és újra összerakjuk. Természetesen pár apró változással. Nagyon bízom benne, hogy szép lesz! Igazából alig várom, hogy új pompájában lássam az autót!!

Nagyon köszönöm ezt az évet Borinak, hogy egyre inkább részese ennek az egész utazó cirkusznak! Köszönöm, hogy mindig számíthattunk Gagarinékra! Jó volt velük együtt versenyezni, de egymást segíteni is felemelő érzés volt! Köszönöm a szerviznek: Sanyának, Norbinak, Ricsinek és Gonzónak, hogy egész évben fáztak, vagy izzadtak velünk! Köszönet Kálmán Tominak a nagyon jó motorért, hiszen egész évben nem volt vele problémánk, ennek nagyon örülök! Továbbá meg szeretném köszönni az autón mindenkinek a munkát: Kálmán Racing Service Kft-nek, Osváth Racingnek, Simonyiéknak!!! Így lett teljes az év, mindenki hozzáadott értékével és remélem, hogy jövőre mindenki még büszkébb lehet majd az eredményeinken keresztül a munkájára! Én mindent megteszek ezért!!! 


Comments are closed.