Volt itt minden…

Egyszerű célokkal érkezett a Gáva Tamás, Kiskuti Adrián páros az orfűi futamra, amit sikeresen véghez is vittek a verseny folyamán. Tamással beszélgettünk a változatos évükről, az orfűi versenyről, és egy kicsit már a jövő is szóba került.

Milyen célokkal érkeztetek az év utolsó versenyére?

Céljaink egyszerűek voltak, megtartani a harmadik helyünket a bajnokságban, amit sikeresen véghez is vittünk!

Mennyire ismerted már ezt a “klasszikus” pályát?

– Az Orfű – Magyarertelend szakasz mindig is a kedvenceink közé tartozott, tavaly is jól éreztük magunkat, és ez az idén sem alakult másképpen. Tempós és technikás pálya véleményem szerint, trükkös aszfalt váltásokkal.

Az autó beállításával mennyire szoktál foglalkozni a versenyek előtt?

 

– Futómű beállítást minden verseny előtt el szoktunk végezni, a kötelező felkészítés mellett, útminőséghez képest változtatunk a keménységen és a magasságon.

Mi történt veletek a verseny folyamán

– Mint mindenkinek kalandos első gyorson kellett részt vennünk, slicken vágtunk neki a lecsapódó párának és tejködnek, szinte semmit nem láttam és csak kerestük a pálya vonalait. Második gyorson határozottan jobb volt a helyzet, de volt itt minden, ahogy egy évzárón illik! Köd, pára, napsütés és sötét, forogtunk egyszer és csúsztunk négy kerékkel és állófékkel a lassító felé. Egy RWD kupa harmadik hellyel sikerült zárnunk a hétvégét és egy év végi ötödik kategória harmadik hellyel!

Idén versenyeztetek északon és délen is. Elégedett vagy az elért eredményeitekkel?

Eredményeink a helyzethez képest jók, nem tudtunk mindenhol menni és sajnos ez a pontjaink rovására is ment, azt már tudjuk, hogy Észak és Dél között határozott különbség van, mint tudod, minden éremnek két oldala van. Jól éreztük magunkat itt is, ott is!

Vannak még tervek az idei évre, vagy már a jövőre fókuszáltok?

Tervezzük a Szilveszter Rally-t, egy igazi évzáró befejezés lenne számunkra, ha indulhatnánk, illetve időközben elkezdtünk fejleszteni a Bajor erőforrásán is, ennél befejezése és egy komplett revízió vár még ránk!

Szeretnénk köszönetet mondani egész éves kitartásukért és segítségükért, Eckert Attilának és az Eki Autószerviz Kft-nek, a Net-Car Autósbolt-nak, Gáva Gábornak és a T&G Autómentés-nek, illetve Molnár Editnek és a www.csodakartya.hu-nak!

És nem utolsó sorban Gáva Tamásnak ,,Édesapának”, hogy mindig mellettünk áll és segít, mert tudja, hogy egy apa nélkül mit sem ér az egész!

Comments are closed.