Visszatért a Vadkutya!

Nedeczki László “Vadkutya” az elmúlt időszakot egy elég komoly műtét miatt kihagyta, de már nagyon hiányzott neki a ralizás. A múlt hétvégén már rajthoz állt a Domaháza és Zabar között rendezett Rally3-as versenyen. Az elején még igencsak nehezen jöttek a megszokott mozdulatok, de a verseny felétől már újra élvezte a versenyzést. Lacival beszélgettünk az elmúlt időszakról és a jövő is szóba került. 

Először is szögezzük le, hogy honnan is ered a “Vadkutya” becenév. 🙂

– Ezer évvel ezelőtt, amikor még a pálya szélén én voltam a “néző”, enyhén vidám állapotban, a látványosan közlekedő őrült pilótáknak tett üdvrivalgásom volt, hogy úgy jön, mint egy állat, mint egy Vadkutya. A következő versenyeken, aki nem tudta a nevem, csak úgy ismert, hogy itt van Vadkutya, innen jött a becenév, amikor én is elkezdtem a ralizást.

Mióta versenyzel és milyen eredményeket értél el a múltban?

– 2001-ben kezdtem az RTE bajnokságban, a Balatonyi Árpi féle 2105-ös Zsigulival. Az RTE bajnoki sorozatban több dobogós helyezésünk volt, de amire a legbüszkébb vagyok, az a Rallye2 F1 bajnoki cím és Lada Kupa Bajnoki cím. Ezek után ORB, ORC, a dobogó minden fokán álltunk már, csak a bajnoki cím nem sikerült eddig.

Az elmúlt években viszont már nemcsak magadra kell figyelned, ha autóversenyzésről beszélünk!

– Igen, nagy örömömre az utánpótlás nem a sakk felé vette az irányt. A fiamat a család nagy örömére sikerült rendesen megfertőzni, hiszen benzingőzben nőtt fel. Nagyon büszke vagyok, hiszen már tizenhárom évesen elkezdte a versenyzést a ralikrosszban, a navigálás is profi módon megy neki, amit a nagybátyától tanult. (Kovács Géza). A junior kupában már a tavalyi évben dobogós helyezéseket ért el és idén nem titkolt vágya, hogy bajnok szeretne lenni.

Az elmúlt hétvégén Domaháza és Zabar között gyűjtögettétek a kilométereket. Mennyire ismered ezt a pályát?

– A pályát elég jól ismerem, mert a lakóhelyünkhöz közel van, így a mindennapi életben is sokat közlekedek ezen a szakaszon.

Két év kihagyás után, hogy érezted magadat a versenyen?

– A raliversenyeket egy elég komoly műtét miatt kellett kihagynom. Nagyon jól esett végre beülni a volán mögé. Első körökben igencsak óvatosan közlekedtem, nem éreztem a kanyarsebességet és a féktávokat. Az utolsó körökben viszont a régi énem előkerült, rövidebb féktávokkal, nagyobb kanyarsebességgel és látványos autózással teljesítettük a szakaszokat, ami az időeredményünkben is megmutatkozott

Mik az idei tervei a Vadkutya Rally Team-nek?

– Ez az év a Kis Vadkutya ralikrossz versenyeiről fog szólni. Nekünk ebben az évben ha jut egy kis szabadidő, a közeli és jó versenyeken szeretnénk részt venni. Szeretnék fizikálisan, mentálisan is visszakerülni a régi szintemre, hogy a jövő évi bajnokságban minél felkészültebben tudjunk részt venni.
 
Köszönöm a Vadkutya családnak és szponzoraimnak : Fram-Corr Kft., Incorr-Metal Kft., dr. Ádám Antal, Kék Kereszt Kisállatklinika – Ózd, Lonax, Hajóka Sportfotó, Gyöngyösi Gumiszervíz Ózd, Szaniszló Tibor, Kronome Ákos, DuEn.
 
ifj Nedeczki László versenyzői filmje az alsózsolcai szlalomversenyről. 

Comments are closed.