ORB

Végre célban a hazai versenyen

Friedmann Zsolt és navigátora Kovács Annamária két év után végre sikeresen teljesítette a számukra hazai versenynek számító Miskolc Ralit. A páros küzdelmes versenyzés után, az ORC abszolút negyedik helyét zsebelhette be és az abszolút értékelésben is az előkelő tizennegyedik helyen értek célba.

Friedmann Zsolt: Az első nap utolsó 45 perces szervizében megtornáztattuk egy kicsit a szerelőinket, hiszen váltót kellett cserélniük, amit sajnos nem is sikerült a szervizre szánt idő alatt telesíteni, így kaptunk egy tíz másodperces büntetést. Volt egy egész napos hajtás problémánk, ami végigkísért minket. A nap végére oda jutottunk, hogy már annyira hangos volt, hogy behallottuk a sisakba. A műszaki problémákat kivéve egy eseménytelen napon voltunk túl szombaton. Az autót karcmentesen hoztuk be az első napi célba, nem mentük a legjobbunkat, de nem is a legrosszabbat. Ahhoz képest, hogy az egész napot etap útvonalon töltöttük és csak 35 percet ültünk az autóban gyorsasági szakaszon, nem zártunk rossz napot. A másnap teljesített pályák már nagyon közel álltak a szívemhez, hiszen a régi időkből voltak jó és rossz emlékek is azokról a szakaszokról. Kicsit tartottam az időjárás kiszámíthatatlanságától, de mivel még szakaszt is tudtunk nyerni az ORC-ben, illetve sikeresen célba értünk, nem lehetek elégedetlen a teljesítményünkkel.  

Sikeresen megláttátok a Miskolc rali célját. Hogyan élted át a versenyt a jobb 1-ben?

Dr. Kovács Annamária:  Az elmúlt két évben nem értünk célba Miskolcon, így ez most kifejezetten nagy öröm a számunkra! 🙂 Különösen arra való tekintettel, hogy nagyon nehéz verseny volt, nem csak  a pályák, nem csak a verseny, hanem mi magunk is nagyon sok problémával küszködtünk. Első nap sikerült is egy tíz másodperces büntetéssel meggazdagítani magunkat, mert váltót kellett cserélni, az több időt vett igénybe, mint amennyire erre adva volt. Az első nap kalandos volt, – utolértük a lengyel kollégát -, a második nap már nagyon jó volt. A Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt szakaszon az első körbe megnyertük az ORC abszolútot, ott még jól gumiztunk, a második körben viszont már mellényúltunk a gumiválasztásnál. De sikeresen célba értünk, így nyugodtan készülhetünk a most hétvégén rendezendő Szombathely Ralira. 

drkam.hu

Comments are closed.