Végre átküldhette a MOL kútnál!

Szendrei Péternek egy régi vágya teljesült a tavalyi Szilveszter Ralin azzal, hogy átküldhette Hógolyót a MOL kútnál. A szórakozás mellett a szakaszokon elért időkre sem lehetett panasz, bár a sok büntetés miatt elmaradt az eredményes befejezés. Petivel beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Milyen tervekkel érkeztetek a 21. Szilveszter Ralira?

– Célunk volt egy jóízűt autózni, célba érni és a lehető leggyorsabban közlekedni! 🙂

Ugyanúgy készültetek erre a versenyre is, mint egy Rallye3-as futamra?

– Az autó felkészítése független mindentől, ugyanolyan alaposan próbáljuk felkészíteni minden megmérettetésre! A fiúk a műhelyben átnézik a kocsit, Frenky a motort, én pedig alaposan kitakarítom kívül-belül.

Már szombaton érezni lehetett, hogy igencsak komolyan veszitek ezt a versenyt és igencsak nagyokat csatáztatok a kategóriában.

– Próbáltunk minél gyorsabban menni, a kategóriatársak nagyon ügyesek és gyorsak voltak, jó volt velük csatázni!

Vasárnap a verseny programjába bekapcsolódott a Ring külső is. Hogyan sikerült ez a napotok?

– Nagy álmom vált valóra, hogy végre a Mol kúton, tempóból átmehettem. 🙂 Mindig ezeket a kanyarokat néztük a pálya széléről, innen szurkoltunk Boroznakiéknak, Vörös Zoliéknak és Zsírpapának és végre most én is átküldhettem! A vasárnap alapvetően jól sikerült, de még nagyon sokat kell tanulnunk! Ez egy hosszú folyamat, az irány jó amerre haladunk, egyre gyorsabban tudunk menni, feszegetjük az autó határait, de sajnos nem ússzuk meg a további fejlesztéseket!

Tudjuk, hogy a raliban nincsen ha, de a két nap alatt összeszedett büntetések nélkül, igencsak előkelő helyen tudtatok volna végezni.

– Ez így van! Sajnos a saját hibánkból összesen kettő perc húsz másodperc büntetést kaptunk, ha ezt levonjuk az időnkből, akkor kategória harmadik helyén végeztünk volna! Ez így sikerült, nekünk ez is nagy eredmény, hiszen tavaly még nagyon messze voltunk a dobogó legalsó fokától is!

A 2019-es esztendő folyamán versenyről-versenyre érezni lehetett, hogy lépegettek előre. Lehet erre építeni az idei évre?

– Igen, ez a tervünk! Szeretnénk egy teljes Rallye3-as szezont teljesíteni, ez persze rengeteg dologtól függ, hála Istennek jól megy a vállalkozásunk, nagy terveink vannak ott is az idei évre és persze az az első! Vettünk egy dobozos szervizautót is, azt szeretnénk minél szebbé és jobbá varázsolni, szóval van mit csinálnunk a holtszezonban!

Köszönöm Édesapámnak és Édesanyámnak, hogy mindenben támogatnak, ott vannak velem, mellettem a versenyeken és időt, pénzt, energiát nem sajnálva támogatják a hobbimat!
Köszönöm a feleségemnek Adriennek és kislányomnak Zoénak, hogy biztos, boldog családi hátteret biztosítanak és otthonról szurkolnak nekem! Köszönöm Misinek, Sanyinak és Csabinak, hogy egész évben tökéletesen felkészítették Hógolyót, köszönöm Frenkynek a folyamatos segítséget és a szuper motort! Köszönöm Májkinak a hajtást és a váltót és a maximális rugalmasságot! Köszönöm Csendes Zsónak a futómű állításokat! Köszönöm a két kollégámnak: Gyurinak és Ricsinek, hogy sokszor munkaidő előtt, alatt, után segítenek a versenyekre felkészülni! Köszönöm a Dynamic Rally Teamnek, hogy náluk versenyezhetünk! Valamint szeretném nektek, a RallyFeelingnek megköszönni az egész éves profi munkát: a szuper videókat, fényképeket, interjúkat és a 2020-as naptárat is! 😉


2019-es versenyzői filmek. Comments are closed.