Végig nagyon koncentráltak

Balics Ákos és Borsfai Dávid a komlói Baranya Kupa után Salgótarjánban is kategória győzelmet aratott a Hondával. Ákossal beszélgettünk a verseny élményeiről, és az izgalmasnak ígérkező bajnoki hajráról. 

Sikerült a szüret? 🙂

Köszönöm kérdésed, nagyon jól sikerült a szüret. Elfáradtunk másnapra rendesen, de megérte! 😊

A nézők nagyon élvezték a Salgótarján belvárosában megrendezett szuperspeciált! Ti ugyanígy éreztetek az autóban szombati napon?

A pályabejárás során kicsit érdekesnek találtuk a szuperspeciál pályavezetését és a felfestések sem voltak teljesen egyértelműek, de mindezek ellenére amikor összeállt a pálya és a belváros megtelt nézőkkel, akkor egy fantasztikus hangulatban tudtuk abszolválni ezt a szakaszt. Nem vagyok híve a verseny előtti prológnak, hiszen a kétkerekes autóknak csak “szenvedés”, viszont ez a kialakítás, mely nem volt tele szűk terelőkkel, kifejezetten tetszett.

A másnapotok sajnos nem indult problémamentesen és még 10 másodperc büntetéssel is sújtottak benneteket…

Vasárnap reggel egy cél lebegett csak a szemünk előtt, hogy mihamarabb ledolgozzuk a hátrányunkat. Sajnos ezt további 10 mp-el megtoldottuk a ceredi gyorsasági előtt, ugyanis a navigátorom picit elszámolta magát, így kikéstünk az IE-ből. Tetemesnek mondható hátránnyal kezdtük a napot és a szombat éjjeli vihar nyomán úgy döntöttünk, hogy óvatosan, de tempósan kezdünk Cereden. Ez volt az a pálya, ahol nagyon hamar véget érhetett volna a verseny. Apróbb műszaki gonddal, de abszolváltuk a szakaszt és nem is volt rossz az időnk.

A problémák megoldása után kettő gyors is elegendőnek bizonyult a számotokra, hogy az élre álljatok a kategóriátokban.

Sámsonháza és Vizslás nagyon tetszett. Jó ritmusú és tempós szakaszok, ahol bevállalósan kell autózni. Ez nem okozott problémát és sikerült szépen lassan lefaragni a hátrányunkat.

Onnantól kezdve az összes gyorsaságit behúztátok a 7-es kategóriában! Ennyire egyszerű volt ez belülről is?

Amint az élre álltunk a kategóriánkban, már csak a 2WD kupára fókuszáltunk. Sikerült többször is abszolút időt autóznunk és az abszolút negyedik helyről felkúsztunk a harmadik helyre. Belülről abszolút nem volt könnyűnek mondható, ugyanis nagyon izgultam, nehogy valami buta hiba miatt bedobjam valahova, mert akkor elúszik a bajnokság. Végig nagyon koncentráltunk és sikeres hétvégét zárhattunk Salgótarjánban.

Elveszíthető még a bajnoki cím, vagy már csak pezsgőzni jöttök majd Nyíregyházára? 🙂

Matematikailag még elveszíthető, úgyhogy Nyíregyházára maximális felkészüléssel érkezünk. Ha minden rendben lesz, akkor a végén majd pezsgőzhetünk, de addig még bármi megtörténhet. Természetesen nagyon örülnénk a bajnoki címnek, hiszen rengeteget dolgoztunk már érte. Nyíregyháza sok meglepetést hozhat még, mind a pályák, mind az időjárás tekintetében, éppen ezért is mi már nagyon várjuk, hogy elrajtolhassunk a versenyen.

Köszönjük a Gondi fivéreknek a kiválóan felkészített versenyautót és a Korda Racing-nek a támogatást!

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, Stravia Kft, Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, Inwatech Kft, Nógrádker Zrt., RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, K-P-K TransCoop Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Iter Építő, ZN-Tech, Tibuktu, PP Media, Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

Comments are closed.