Végig hittek az autóban

Az év legnehezebb versenyén hibátlanul működött az Opel Kadett GSI és így sikerült megszerezni a Historic abszolút első helyét, illetve a korcsoport és kategória első helyét! Az első Rally Hungary tehát rendkívül jól és eredményesen sikerült a Hoffer Zsolt – Bunkoczi László párosnak. Zsoltival beszélgettünk a verseny után. 

Rajtad kívül már senki nem hitt ebben az autóban és lám az év legnehezebb versenyét sikerült megnyernetek!

– Szia, köszöntöm az olvasókat! Nem csak én hittem abban, hogy a Kadett jó lesz! A feleségem, Bunkoczi Laci, valamint Cseh Vili és csapata hitt az autóban és hittünk magunkban, hogy egyszer összeáll! Nyíregyházára állt össze és valljuk be őszintén, hogy már nagyon kellett, hogy egy jót autózzunk vele! Nagyon jó elmondani, igen nyertünk vele az év legnehezebb versenyén!!! 😀

Érzel most egyfajta elégtételt azokkal szemben, akik nem hittek a választásodban?

– Nagyon sokan biztattak minket és nem elégtételt érzek, hanem köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki hitt bennünk, hitt a tervünkben és ebben erősített, segített!

Az első napot is fölényesen nyertétek, de inkább halljuk tőled a részleteket.

– A futam szinte szokásosan indult. Nem volt idő tesztelni és még a pályákról videót sem sokat tudtam megnézni, mert igen sokat dolgoztunk Lacival. A CsehVili Racing Team közben persze dolgozott az autón, megjött az új féltengely és a kézifék is a helyére került, szóval megint jobb lett, mint előtte! Azt persze csak reméltük, hogy a versenyen nem lesz baja! Az első szinkronpályán ezért nem is mertem nagyon menni vele, hosszú féktávokkal és határozatlan ugratóval teljesítettük a szakaszt, de még így is második időt autóztunk. Nem voltam elégedett, mert bár az 1,1 másodperc nem sok, de már nagyon szerettem volna szakasz első időt menni Historic abszolútban. A másnap jól indult, szeretem ezeket a feltételeket, amelyekkel találkoztunk. A szombati első gyorson meglepett, hogy utolértem az előttem rajtolót, – a Csoma – Radó párost – akik az első biztonságos helyen el is engedtek. Köszönjük! A célban láttuk, hogy közel egy perccel nyertük a szakaszt! Ez igazán boldoggá tett, de a vége a célban van, ezért koncentráltan folytattuk a futamot. A napi második szakasz is jól sikerült, amellyel tovább növeltük előnyünket! Nagyon sokan szorítottak nekünk és a rengeteg szurkoló is doppingolt minket a pályák mellett. Végül a szombati összes gyorsot elsőként teljesítettük! Az idők, amelyeket a szakaszokon futottunk egészen jók voltak, – talán még Rallye1 szinten is – ezért nagyon vártuk a futam folytatását.

A vasárnapi napotok viszont elég csonkára sikeredett, de a győzelem meglett!

– Vasárnap már esőben kellett rajtolnunk és sokkal óvatosabban futottunk, de így is Historic első idővel értünk le a szakaszról. Sajnos a következő két gyorsot kivették a körülmények miatt, ezért a városi záró gyorssal zártuk a futamot. Sajnos ért minket egy igen kellemetlen esemény, mert etapon egy autó túl közel jött. Egy kutya haladt át előttünk, mi elengedtük – kellő távolságban – de a mögöttünk jövő valamit benézett, mert csak a Kadett hátuljában tudott megállni. Gyors egyeztetés után le nem zárható hátsó ajtóval, törött hátfallal, lökössel és kipufogóval mentünk Nyíregyháza belvárosába. Be kell vallani, ennyi ember előtt igen komoly élmény volt kocsizni! Az első kivételével minden gyorsot nyertünk és végre hibátlanul, de nagyon kontrolláltan tudtunk versenyezni! Végre célba értünk és nyerni is tudtunk! Itt kell megemlíteni, hogy Fehérvári Csabáék felépített munkával és gyors versenyzéssel bajnokok lettek! Gratulálunk nekik!!!

Gondolom most már mindenképpen marad a Kadett 2020-ra is. Elérhető lehet a Historic bajnoki címe a számotokra ezzel a csomaggal?

– Terv szerint marad az Opel Kadett GSi 2020-ra, még nem tudjuk hol indulunk vele, de mint minden versenyző, mi is győzelemért fogunk autózni! Bajnoki cím 2020-ban??? Ez még nagyon távoli, az autóban benne van, azonban sok tényező és az ellenfeleken sok múlik! Ha itthon megyünk, akkor megpróbáljuk! Egy biztos: a Historic hangulata nagyon baráti és egymást segítik a versenyzők! Baromi jó átélni!

A Szilveszter Ralin általában mindig látunk indulni. Az idei évet is ezzel a versennyel zárod?

– A Szilveszter Rallye mindig különleges számomra, mindig fontos személyek ülnek mellettem! Nem lesz ez idén sem másként! 🙂

“Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki mellettünk állt nehézségeink idején és velünk örült annak, hogy a technika összeállni látszik és meghálálta a törődést! Köszönjük a nézőknek a pályák mellett és a monitorok mögött, hogy szurkoltak és biztattak minket! Köszönöm csapatomnak (Anitának és Tibinek), hogy a versenyzésünk mellett nagyon lelkesen és profin végzik Közlekedésbiztonsági programunkat! Az időjárás ellenére is sokan fordultak meg programunkon, még eső idején is! Folytatjuk programunkat 2020-ban is!”

A Hoffer Zsolt -Bunkoczi László 2019-es versenyzői filmjei!!! Comments are closed.