Várták az esőt, mint a Messiást!

Nagy Dávidék már egy évvel ezelőtt elhatározták, hogy indulnak az idei Baranya Kupán. A kezdeti nehézségeket leküzdve, egy lendületes, jó hangulatú versenyt sikerült teljesíteniük. Dávidot kértük meg, hogy foglalja össze a versenyüket az olvasóinknak.

Honnan jött az ötlet, hogy induljatok a Baranya Kupán?

– Tavaly év végén határoztuk el a részvételt. Nagyon tetszett nekünk az előző évi verseny nézői szemmel, különösen a Zwei Takt Memory kiírása. Bíztunk benne, hogy idén is hasonlóan jó pályák, nagy létszámú és erős mezőny jön össze. Azt hiszem sikerült!

Melyik szakaszt vártátok a legjobban és melyiket a legkevésbé?

– Egyértelműen a Remeterét-Árpádtető szakaszt vártam a legjobban, ez áll hozzám a legközelebb és még soha nem volt lehetőségem verseny körülmények között lejönni rajta. A többi szakaszon mentem már, talán Kisvaszar a legtrükkösebb a kifejezetten csúszós aszfaltja miatt, de nem mondanám, hogy azt vártuk legkevésbé, sőt…

Az első napon rendezett prológot kiélveztétek?

– Á, ne is kérdezd! Izgultam, mint a szűzlányok, jól el is kapkodtam és kihagytunk egy részt a nézők nagy bánatára, utólag is elnézést. Amúgy szerintem lendületes volt, egész jól csúszkáltunk keresztbe!

A szombat reggeli esőnek mennyire örültél?

– A péntek esti olajgomba problémánk után négy és fél perc hátránnyal, vártuk az esőt, mint a Messiást! Örültünk neki, volt egy kis esélyünk feljönni, de tudtuk, hogy Kisvaszar katasztrófa lesz.

A verseny további részében mi történt veletek?

– Reggel Kisvaszaron egyből forogtunk egyet, lázba hozott a sok néző. Hetvehelyt sikerült rosszul felírni, így az erdészházig vakon mentem, de szerencsére már jártunk arra. Sikerült a hibát megkeresni, de sajnos nem volt lehetőségünk javítani, ugyanis a további két hetvehelyi szakaszt törölték, baleset miatt. Innen is Jobbulást a sérülteknek! A verseny többi része hibátlanul zajlott, mind az autót tekintve, mind pedig a hangulatot. Az időket csak a nap végén hasonlítottuk össze másokéval, volt azért, hogy sikerült jól letalálni, bár nem feltétlenül a legjobb idő volt a cél, sokkal inkább a célba érkezés és egy kis lendületes autózás.

Milyen versenyeken terveztek indulni az év második felében?

– Legközelebb az Oroszlányban rendeződő Rallye3-as futamon veszünk részt. Ezt követi libasorban: Porrogszentkirály, Mecsek Rallye, Magyarhertelend, Mikulás Rallye(?).

Köszönjük a segítséget a Full Autó SE-nek és Doleschall Istvánnak, ezen felül támogatóinknak: Convoy Truck Shop, PneuPlus Kft., Laptopszalon Pécs, Magvitamin.hu, illetve a „kis csapatomnak” és a nézőknek a részvételt, szurkolást!

Comments are closed.