Vár ránk a Mitropa Rally Kupa! – Hoffer Zsolt

Vár ránk a bajnokság sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A negyvenharmadik részben Hoffer Zsoltot szólaltattuk meg.

Hogyan értékelnéd egy pár mondatban a tavalyi versenyzéseteket?

– Köszöntöm az olvasókat! Mivel sikerült megnyerni a kategóriánkat és a 2WD-t is, ezért eddigi pályafutásom egyik legsikeresebb éveként értékelem.

Számotokra melyik volt a 2017-es év legjobb/legsikeresebb versenye?

– Szinte minden verseny igen jó volt számunkra, de természetesen az a futam, amelyen az ember megszerzi a bajnoki címe(ket), főként kategória és 2WD futamgyőzelemmel, az a legemlékezetesebb!

Az év legnagyobb “kalandja”?

– Az talán az év első versenye, a Miskolc Rallye. Ott szoktunk össze Bunkoczi Lacival, volt technikai gondunk is, de ennek ellenére tudtunk egyenletesen teljesíteni!

 

Tervek az idei évre?

– A Mitropa Rally Cup 5-6 futamán szeretnénk menni, illetve az MNASZ-el és támogatókkal együttműködve a Hungarian Police Rallye Team az ORB futamokon baleset-megelőzési parkot létesít. Ez utóbbit szeretnénk év közben fejleszteni, hogy felnőttek és gyerekek is szívesen látogassanak meg minket.

Mit vársz az átalakulóban lévő rali bajnokságoktól?

– Itthon is biztosan érdekes lesz az év, de az új kihívások és az ismeretlen pályák miatt a Mitropa Kupát várom. Az adott futam helyi versenyzői ellen nem lesz könnyű menni, de a kihívás vonz, bízom benne, hogy tovább tudok fejlődni. Nálunk még folynak a tárgyalások, hogy valóban meglegyen az 5-6 futam. A sisakom viszont igen egyedire sikeredett, remélem nem csak a Star Wars rajongóknak tetszik! 🙂

Mi történt veletek a mai napon?

– Teljesítettük a Lavanttal Rally első napi négy szakaszát. A teszt hiánya érezhető volt, a rajtolás sem sikeredett igazán… De már most nagy élmény!

 

 

 

 

 

 

Képek: Mitropa Rally Cup facebook oldala, Hajóka, Hungarian Police Rallye Team.

Comments are closed.