VÁR RÁNK A BAJNOKSÁG! – Oberling Krisztián – Mitnyik János

Vége a téli álomnak, talán lassan ki is tavaszodik és elkezdődnek kis hazánkban a rali bajnokságok. Sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A huszonhatodik részben Oberling Krisztián navigátorát, Mitnyik Janit szólaltattuk meg.

Hogyan értékelnéd egy pár mondatban a tavalyi versenyzéseteket?

– Sajnos nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, hiszen a nyugati régióban szerettünk volna teljes bajnokságot futni, de sajnos csak két versenyt sikerült megrendezniük, így ezen a két versenyen álltunk rajthoz.

Számotokra melyik volt a 2017-es év legjobb/legsikeresebb versenye?

– Oroszlányban abszolút 6. és kategória 1. helyen végeztünk a MARB mezőnyében, majd Lábatlanon abszolút 3. és kategória 1. helyeket sikerült megszereznünk a sprint mezőnyben, így a lábatlani versenyünk volt sikeresebb. 😊

Az év legnagyobb “kalandja”?

– Szerencsére nem volt kalandunk! 😊

Tervek az idei évre?

– Idén az Északi Régióban fogunk támadni, reményeink szerint az összes versenyen, ami nagyban függ az anyagiaktól.

Mit vársz az átalakulóban lévő rali bajnokságoktól?

– Csalódottak vagyunk, hogy gyakorlatilag megszűnt a nyugati régió bajnoksága, hiszen az itteni versenyek közel voltak hozzánk. Az majd a jövő zenéje lesz, hogy valaha újraindul-e, de ahhoz versenyzők is kellenek, mert az oroszlányi megbeszélésen siralmas létszám gyűlt össze, amiből az jött le, hogy nincs szükség erre a régióra, itt nem akar versenyezni a többség! Remélem az északi és déli régió nem jut erre a sorsra.

Köszönet a Családjainknak, Barátoknak, hogy segítenek minket.

Köszönjük a szponzoroknak: ACSI Logisztika Zrt.; Hámori Autósboltok; Berki-Gipsz Kft; Starfolia.
Médiapartnerünk pedig a RallyFeeling.hu!!!  

További szponzorokat is szívesen látunk! 🙂

Fotók: Bitto Zsolt

Comments are closed.