VÁR RÁNK A BAJNOKSÁG! – Lengyel János

Vége a téli álomnak, talán lassan ki is tavaszodik és elkezdődnek kis hazánkban a rali bajnokságok. Sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A huszonhetedik részben Lengyel Jánost szólaltattuk meg.

Hogyan értékelnéd egy pár mondatban a tavalyi versenyzéseteket?

– A tavalyi évben időhiány miatt nem tudtunk minden MARB versenyen részt venni. Amin indultunk versenyeken 5-10. helyen értünk célban. Volt második helyezésünk is. A helyezés és a nézők szórakoztatása nehezen megy egyszerre. Voltak technikai problémáink is, de reméljük erre az évre a BORCA Rally szervíz (Krizsán Péter) mindent kiküszöböl! De tudomásul kell vennünk, ez egy technikai sport!

Számotokra melyik volt a 2017-es év legjobb/legsikeresebb versenye?

– Bajna-Lábatlan a Nyugati Régióban, szintén MARB versenyen sikerült a második helyre beterelgetni magunkat. Persze voltunk kisebb versenyeken, például Brezován, ott első helyezést sikerült elérnünk.

Az év legnagyobb “kalandja”?

– Igazából minden versenyünk egy igazi kalandpark. Ha nem az autó tréfál meg, akkor saját magunkat és a nézőket “kalandoztatjuk” a mosolyra!

Tervek az idei évre?

– Az idén, ha az időnk engedi, akkor az összes MARB versenyen szeretnénk részt venni, ami biztos. Lehetőségünkhöz képest előfutóként is szeretnénk részt venni egyszer az első osztály előtt. Természetesen szponzorutaztatás, gyermekrendezvényeken, kiállításokon 1-2 FRT- én, szlalom versenyen is részt veszünk!

Mit vársz az átalakulóban lévő rali bajnokságoktól?

– A nézőknek mindenképp jobb lesz így összevonva a MARB és ORB… A gyakorlat megmutatja Eger után. Várjuk nagyon!

Köszönet: ENEOS OLAJNAK, SZAKÁL-METÁL Kft.- nek, Az L&Zs Vas Fém Kft.- nek, Fun-Carter Kft.- nek, BORCA SzervizneK. Állandó segítőinknek, szendvics gyártóknak, szakácsnak és a családoknak a sok türelmet! 😃🚙🏁

A fotókat Lengyel Jánostól kaptuk. 

Comments are closed.