VÁR RÁNK A BAJNOKSÁG! – Foczkó Ákos

Vége a téli álomnak, talán lassan ki is tavaszodik és elkezdődnek kis hazánkban a rali bajnokságok. Sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A tizenhetedik részben Foczkó Ákost szólaltattuk meg.

Hogyan értékelnéd egy pár mondatban a tavalyi versenyzéseteket?

– Sok-sok versenykilométert tettünk meg a tavalyi évben, ami még több tapasztalatot jelent a jövőben. Nagyon izgalmas és tartalmas versenyek voltak, elképesztő élményekkel gazdagodtunk. Voltak technikai gondjaink, de ezeket orvosolta a csapat, egyszer össze is törtem az autót, de sikerült új szintre lépni és még egy szép eredménnyel is zárni az évet.

Számotokra melyik volt a 2017-es év legjobb/legsikeresebb versenye?

– A legjobb a miskolci futam volt, ahol először próbáltuk ki a téli gumit és nagyon jóra sikeredett. Többek között ezen a versenyen sok minden történt még velünk, ami miatt hosszasabban lehetne beszélni, éppen ezért szerintem ez volt a legjobb. A legsikeresebb pedig a felsőnyárádi MARB verseny, ahol megszereztük első győzelmünket a kategóriánkba.

Az év legnagyobb “kalandja”?

– Borsodnádasd, ahol egy előkelő pozícióból estünk ki. Kétszer is neki mentem a szalagkorlátnak, az első után a bal első futóművet kompletten ki kellett cserélni, hegesztgetni stb. Óriási köszönet Vizelli Karcsinak, akitől kaptam egy lengővillát, valamint szintén köszönet a szerviz csapatnak és akik oda jöttek segíteni, hogy talpra álljon az autó a rajtig. Aztán az utolsó gyorson megint belerongyoltam, sajnos itt már nem csak a futómű kapott. Nem is tudom kommentálni. 😀

Tervek az idei évre?

– Hasonlóak, mint tavaly. A Rallye2 előfutói leszünk a szombati nap, majd vasárnap ismét harcba szállunk az amatőr bajnokságban.

Mit vársz az átalakulóban lévő rali bajnokságoktól?

 

– Az majd az éven eldől, hogy beválik-e vagy sem.

Köszönjük a Kasza Motorsportnak az autó felkészítését az évre, a családomnak és a támogatóinknak a támogatást.
Comments are closed.