Változó körülmények között debütáltak

Életük első Rallye3-as versenyén vett részt a Bózsva Ralin a Szendrei Péter – Szendrei Endre páros.  A szombati napon rendezett szuperspeciálon elkövettek egy nagy hibát, ami miatt eléggé hátulról kellett kezdeniük a vasárnapi nyolc gyorsaságit. A másnapi versenyt már rettentően élvezték a változó időjárási körülmények ellenére is. Pétert kérdeztük a versenyen szerzett élményekről. 

A Szilveszter Rali után beszélgettünk utoljára. Mi történt azóta veletek és “Hógolyóval”? 

– A Szilveszter Rallye után sajnos elég nagy szünet telt el az első versenyünkig. Ennek oka az volt, hogy egy vadonatúj motort építettünk Frenkyvel a FRTUNING-nál. Ez egy majdnem full kovácsolt 1.6-os, 45-ös wéberes motor, ami azóta folyamatos fejlesztés alatt áll, hamarosan megkapja a kovácsolt főtengelyt, a DTA-t és az injektorokat is! A motorunk Tótkomlósra készült el, ott még voltak gyermekbetegségei, amiket azóta tökéletesen sikerült Frenkynek orvosolnia! Tótkomlóson az utolsó körben kiestünk, bal hátul mind a négy tőcsavarunk kiszakadt… Sajnos a Tótkomlós Rallye nem csak nekünk ért véget szomorúan, innen is szeretnék minden sérültnek mielőbbi teljes felépülést kívánni! Ezt követően indultunk Hógolyóval egy FRT futamon, ami nagyon jó felkészülést biztosított Bózsvára!

Az anyósülésen is egy Szendreit véltünk felfedezni… 🙂

– A jobb oldalamon édesapám, Szendrei Endre foglal helyet már a kezdetek óta. Nem sok ilyen apa-fia párosról tudok, maximum fordított felállásban. Édesapám nagy tapasztalattal rendelkezik a navigálás terén, több versenyző mellett ült még a rally túrában, sok segítséget tud nyújtani a pályák feldolgozásánál és a pontos itiner készítésében!

A szombaton rendezett szuperspeciálon még igencsak “óvatosan” mentetek.

– A szuperspeciál előtt elment a töltésünk, az autót jó pár méteren keresztül toltuk, hogy nehogy lemerüljön az aksink. Emiatt elég felfokozott idegállapotban álltunk a rajthoz. Itt óriási hibát elkövetve tizenkettő másodpercig álltunk a rajtban, mert elnéztük a rajtidőnket… Soha életemben nem mentem még ilyen murvás talajon versenyautóval, így inkább csak átgurultunk rajta.

Másnap viszont igencsak a lovak közé csaptatok és a reggeli nehéz körülmények ellenére is sikerült az abszolút tízben autóznotok!

– A szombati napunk teljes egészében arról szólt, hogy próbáltunk minél jobban felzárkózni az élmezőnyhöz. Tegyük hozzá, hogy ez volt életem első Rallye3-as futama, a kategóriában harmincan voltunk. A huszonötödik helyről kezdtük meg a felzárkózást és egészen a kilencedik helyig jutottunk! Az első gyorson sikerült egy kategória negyedik időt is autóznunk! 

A folytatásban is minden rendben volt veletek és a technikával is, ami azt eredményezte, hogy sikerült az abszolút tízben végeznetek.

– Nagyon tetszett, hogy egész verseny alatt folyamatosan változtak az időjárási körülmények, mentünk vízen száraz útra való gumival és szárazon eső gumival is. Folyamatosan tudtunk gyorsulni, de az elejében nagyon gyorsak voltak a srácok, ebben ennyi volt benne részünkről szerintem!

A következő versenyetekre is ilyen sokat kell várni?

– Fejlesztenünk kell Hógolyó futóművén, mert Bózsván tisztán látszott, hogy a repterekre hibátlan kemény futómű és alacsony hasmagasság egy ilyen dobálós, hepe-hupás igazi rali pályára nem alkalmas. Vagyis alkalmas, csak kell hozzá bátorság bőven… 🤪🤪🤪
A fejlesztéseket szeretnénk a következő FRT futamon tesztelni, majd rajthoz állunk Oroszlányban, a soron következő Rallye3-as futamon! Ezt követően szeretnénk minden idén megrendezésre kerülő Rallye3-as versenyen indulni, ezzel is előkészítve jövőre egy teljes szezont, ebben a bajnokságban!

Köszönettel tartozom feleségemnek, Adriennek és kislányomnak, Zoénak, hogy mindenben támogatnak és elfogadják, hogy ez a bolond hobbi rengeteg szabadidőmet felemészti! Köszönöm édesanyámnak és édesapámnak, hogy mindenben támogatnak és segítenek valóra váltani a gyermekkori álmomat! Köszönöm Frenkynek, hogy csapatunk tagja lett és hogy megépítette ezt a bivalyerős motort! Köszönöm Mihóknak és Sanyinak, hogy a szervizparkban és otthon a műhelyben is szuper munkát végeznek és mindig igyekeznek a lehető legjobban felkészíteni az autót! Köszönöm Zsónak és az autójavítás.net-nek a futómű állításokat! Köszönöm Májkinak a szuper hajtást, váltót és hogy mindig önzetlenül segít nekem! Köszönöm a Dynamic Rally Teamnek, hogy a csapatuk tagja lehetek!

 

Comments are closed.