WRC

Változatos Mexikó Ralit nyert Ogier

Toyota dominancia jellemezte a Mexikó Rally zárónapját. A vasárnapra maradt 3 szakasz közül kettőt a Toyota hozott le részsikernek, egy-egy győzelemmel Latvala és Tanak, de a Power Stage még hátra volt.

Ogier megtartotta a vezetést, sőt már az első szakaszon növelni tudta előnyét, mivel az őt követő Meeke újabb hibát követett el, majdnem felborult és a nézők segítségével tudta csak folytatni. Így Sordo is feljebb lépett és újra a második helyen találta magát, ennek köszönhetően valamivel könnyedebben tudott közlekedni a pályákon.

A dobogón kívüli helyezésekben sem volt változás, a Mikkelsen, Loeb, Neuville felállás maradt.

A Power Stage-től várt izgalmakra egészen Sordo-ig kellett várnunk, a spanyol jobb hátsó abroncsa az utolsó métereken engedte el  a nyomást és borzolta a kedélyeket az élő közvetítést nyomon követő nézők körében.

Loeb nagyon agresszívan és tempósan közlekedett, de valahogy az időeredményén nem mutatkozott a nagy akarás. Következett Ogier, aki a szakasz végén egy kis cselt is vitt az autózásába. Az egyik terelőkből készült lassítót kicsit kiszélesítette és kilenc tizeddel jobb időt autózott Latvala-nál. A világbajnoki címvédő páros megnyerte a Mexikó ralit és boldogan gurulhatott a pódium felé. A verseny változatosságát mutatta, hogy az első napon még csak az ötödik helyen álltak fél perc hátránnyal, a végén pedig ők örülhettek a dobogó legfelső fokán.A közvetítés már nem mutatta az utána érkező Tanak-ot, aki még gyorsabb volt és behúzta a Power Stage győzelmet. Neuville is rápattant még egy kicsit és ezen a pályán jobb időt jött Mikkelsen-nél is, így eggyel több pont jutott neki a Power-en osztottakból.

A WRC2-ben Tidemand rajt-cél győzelmet aratott, egyedül Kale Rovanpera volt képes jobb időt futni nála három alkalommal. Ha az ifjú titán nem parkolópályán töltötte volna az egész első napot a hűtőjének leszakadása után, talán nagyobb küzdelem is kialakulhatott volna köztük a szakaszeredményeket elnézve. 

Végeredmény:
1. Ogier S. – Ingrassia J. Ford Fiesta WRC 3:53:58.0
2. Sordo Dani – Del Barrio Carlos Hyundai i20 Coupe WRC +1:13.6
3. Meeke Kris – Nagle Paul Citroën C3 WRC +1:29.2
4. Mikkelsen Andreas – Jæger A. Hyundai i20 Coupe WRC +1:48.4
5. Loeb Sébastien – Elena Daniel Citroën C3 WRC +2:34.6
6. Neuville Thierry – Gilsoul N. Hyundai i20 Coupe WRC +9:13.0
7. Tidemand Pontus – Andersson J. Škoda Fabia R5 +10:34.7
8. …Tovább

 

Comments are closed.