Változatos eddig ez az év számukra

PENTA Rally a HERTZ Kupáért 2017 – MARB futam

ifj Pethő István – Holecz László (Lada VFTS)

Múlt hétvégén Lábatlan és Bajna között indultatok tesztelés céljából, de mielőtt erre rátérnénk, egy pár mondatban elmondanád, hogy hogyan értékeled az idei éveteket eddig?

– Sziasztok! Az idei évünk elég változatosra sikerült, inkább úgy mondanám, hogy idén még nem volt problémamentes versenyünk, de reméljük ez lassan megszakad. Az autó úgy néz ki, hogy most összeállt és a következő versenyeket már problémamentesen tudjuk teljesíteni – kezdi a beszélgetést a navigátor, Holecz László.

Van még bennetek és az autóban, vagy kihoztátok már magatokból a maximumot?

– Az autóban még nagyon sok van, annyi állítási lehetőség van a futóműben, hogy még a felét sem tudjuk, de rajta vagyunk. A Tyutyuval idén ültünk össze és még mindkettőnknek kell tanulni, de azt gondolom, hogy sikerült összeszoknunk és megtalálni a közös hangot.

Akkor térjünk rá a tesztre.  Sikerült az autón olyan beállításokat, fogásokat találni, amit még használni tudtok az év hátralévő részében?

– A versenyre kizárólag tesztelés céljából érkeztünk, a futóművet próbáltuk állítgatni és finomítani a dobálós aszfaltra, amit az gondolom sikerült is, már csak nekünk kell elhinni, hogy befordul az autó. A verseny elején kicsi izgalom azért volt, mert lelazult a kormánymű, de ezen kívül semmi probléma nem volt. Az időket nézve az 1,9-es Ladákat meg tudtuk közelíteni és magunk mögé utasítani.

Egerben láthatunk benneteket?

– Igen, ott leszünk és nagyon készülünk rá, remélhetőleg addig felkerül a régi-új dekor az autóra, mert a Dobótérre csinosan kell érkezni!  🙂  Nem titkolt szándékunk a dobogón végezni, de ahogy halottam, elég népes lesz a mezőny, úgyhogy remélem jókat fogunk csatázni.
Comments are closed.