Utazás az ismeretlenbe

Halmos Gábortól már megszokhattuk, hogy szereti kipróbálni a számára ismeretlen versenyautókat. Ez már most az évadnyitó Eger Ralin is így történt, hiszen Begala Tamás navigálása mellett, a Niesz Motorsport “Bajorjával” állt rajthoz, ami teljesen más érzést adott a pilótának, mint az általa eddig vezetett BMW-k.

A verseny elején nyugodtan kijelenthetted, hogy ez most utazás lesz az ismeretlenbe. 🙂

– Ez így igaz! Sokan azt mondták és én is így gondoltam, hogy ez is hátul hajt, ez is csak egy BMW, egészen a péntek esti első gyorsig! Mivel tesztelni nem volt lehetőségem ezért itt kellett ráébrednem, hogy ez az autó teljesen más mint az E36!

Előzetesen a szombati napot szántátok volna az ismerkedésre, de sajnos nem tartott sokáig a versenyetek…

– Péntek este úgy fejeztem be a napot, hogy a szombatot a tesztelésre szánom. Sajnos ez a második gyors harmadik kanyarjáig tartott, ahol nagyot hibáztam és beestünk az árokba…

A szervizcsapat viszont erőn felül teljesített és menetkészre varázsolta az autót szombat délután.

– Belülről nem tűnt veszélyesnek a dolog. Gondoltam a sok néző, akiknek utólag jár a pacsi a segítségért, gyorsan kiszednek és megyünk tovább, de nem így lett, mert kitört a jobb első lengőkarunk. Délután Niesz Feri rendbe vágta a kocsit és vasárnap visszaálltunk a mezőnybe.

Vasárnap tehát újra “nyeregbe” pattantatok és elkezdtétek a felkészülést a Miskolc Ralira.

– Igen a tesztet így áttettük vasárnapra. A szuhai gyorson csak legurultunk, de az ”aszfaltos” gyorsokon megpróbáltunk sietni, ami a végén már egész jónak bizonyult.

Sikerült annyira megismerni az autót, hogy el tudd magatokat helyezni a kategóriátokban?

– Megismerni teljesen még nem sikerült. Menni kell még vele pár kilométert és szerintem gyorsan meg fogom szokni. Ez az autó a kategóriában talán a leggyorsabb, csak még nekem kell utolérnem… 🙂

Comments are closed.