Újra színpadon az Oberling – Mitnyik páros

Az idei év nem pont úgy alakult az Oberling Krisztián – Mitnyik János párosnak, mint ahogyan azt az év elején eltervezték. A Vértes Ralin viszont újra versenyezhettek a számukra hazainak számító pályákon, majd fölényesen nyerték meg a kategóriájukat. Janival beszélgettünk a verseny után az év eleji nehézségekről és a versenyen történtekről. 

Ebben az évben még nem láthattuk versenyezni a párosotokat. Mi volt ennek az oka?

– Sajnos nem úgy alakult az idei évünk, ahogyan elterveztük. Idén már Rally2-ben indultunk volna, de a vírus mindent keresztül húzott. Elveszítettünk egy szponzort is, (remélhetőleg csak erre az évre) szóval nem volt egyszerű a helyzet. A bizonytalanság miatt végül úgy döntöttünk, hogyha lesz verseny a közelben, akkor azon/azokon rajthoz állunk. Készültünk is Oroszlányra, ami sajnos lemondásra került, így maradt a Vértes Rallye.

Most viszont a szívetekhez közelálló pályákon versenyezhettetek újra.

– Hazainak mondható pályákon és hazai közönség előtt léphettünk újra „színpadra”! 😊 Kedvesek számunkra ezek a gyorsok, habár én csak 2018-ban mentem rajtuk (Nagyveleg kivételével) a Székesfehérvár Rallye keretében, de nagyon tetszenek.

Az első három gyorsaságin nem látszódott, hogy be lennétek rozsdásodva…

– Elég jól bekezdtünk. Az oroszlányi gyors kiválóan sikerült és rögtön közel harminc másodperc előnnyel gurultunk a második, csákberényi gyorsra, ahol további hattal növeltük az előnyünket úgy, hogy sajnos az egyik balosban megütöttük a bal első kereket egy kráterben, úgyhogy onnantól kicsit óvatosabban mentünk le. Szerencsére a Hankook versenyabroncs jól vizsgázott, mert a felni belső fele elgörbült, megrepedt egy részen, de nem kaptunk defektet és nem is eresztett. Nem is cseréltünk kereket, hanem így teljesítettük a nagyvelegi gyorsot is.

A második körben mindhárom gyorsaságin jobbat jöttetek, mint az elsőben.

– Az első kör után már tetemesnek mondható előnyre tettünk szert (több, mint egy perc), de nem vettünk vissza, nem spóroltunk, hiszen olyan régen mentünk, hogy ki akartuk élvezni a verseny minden kilométerét. 😊 Volt még tartalék és tovább tudtunk gyorsulni.

Mondhatjuk, hogy nem férhetett kétség a győzelmetekhez, hiszen minden gyorsasági szakaszt megnyertetek a kategóriátokban!

– Erős volt a kategóriánk, de sikerült a terveinknek megfelelően teljesíteni a versenyt. Ez a végeredmény a Rally2 mezőnyében is megállta volna a helyét.

Milyen érzés volt ennyi kihagyás után, újra versenyezni és győzni?

– Nagyon jó érzés volt. Mindketten boldogok voltunk, hogy ilyen jó eredménnyel tudtunk „visszatérni”. Külön öröm volt számomra, hogy a családom és barátok is ott voltak a pálya szélén és szurkoltak nekünk. 😊

Szeretnék kitérni a rendezésre is. A mi szemszögünkből egy korrekt, pontos, csúszás nélküli, etap nélküli versenyen vagyunk túl. Ezúton köszönjük a rendezők munkáját! Nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük Miskának a szervizt! Köszönjük támogatónknak: ACSI Logisztika Zrt. Köszönjük egyesületünknek, a Speedy-Rally Média Kft.-nek! Bérautónkat biztosította: Alagút Autó – autóbérlés és mosás – Dorog. Médiapartnerünk: RallyFeeling.hu – Ugyanitt SZPONZORT keresünk jövő évre…

Comments are closed.