ORB

Új tervek, új csapattagok, új autók

Új tervek, új csapattagok és új autók – bizakodva kezdik a 2018-as idényt az LPWMSport-nál.

A csapat két versenyautójának tesztjével kezdődött az LPWMSport számára a szezon, hétfőn ugyanis alaposan bejáratták a Hyundai i20-ast és a Mitsubishi EVO IX.-est.

A legendás Tardos-Bikol szakaszon tartott tesztelésen kiderült, hogy a téli időszak komoly felújításai jól sikerültek: mindkét autó tökéletes formában rótta a kilométereket.
A változékony időjárásnak köszönhetően mind száraz, mind nedves úton ki tudták próbálni a versenyzők az idei járműveiket, és versenyautóik mindkét esetben remekül vizsgáztak.

A tesztnapon segítségükre volt Kevin Abbring holland versenyző, aki nem először vett részt a Hyundai i20 R5 beállításában.

Tavaly szintén együtt tesztelhettek vele, akkor a csapathoz frissen érkezett technikát járatták meg együtt. A tapasztalt pilóta mindig hasznos tanácsokkal tudja segíteni a team munkáját.

– Izgalmas volt az egész napos teszt, a négy hónapos szünet után nagyon rám fért már a sok kilométer, a sebesség, és úgy érzem, sikerült visszarázódni – mondta Lovász Pál.

– Az i20-asba több új fejlesztés is belekerült, az autó megkapta a legújabb futóműveket, és a motorvezérlő programunk is új. Nőtt a kanyar sebességünk, és a motort is jobbnak érzem. Kevin segítségével, úgy gondolom, jól beállítottuk az autót – tette hozzá Pál.

– A felkészülési időt talán még sosem töltöttük ennyire hasznosan. Tovább bővült a csapat, új versenyzőink vannak, akik egy új márkakupában vesznek részt.

– Az autók teljes körű felújítása mellett sikerült megteremteniük a szezon anyagi hátterét is. Költségvetésük elkészült, partnereikkel sikerült megállapodni, úgyhogy minden feltétel biztosított ahhoz, hogy remek idényük legyen a 2018-as.

A csapat Mitsubishi Lancer Evo IX.-esével Tábori Ákosék tudtak a szezon előtt összebarátkozni.

– Tavaly meg voltunk elégedve a csapattal és a Mitsubishivel is egyaránt, nagyon jó élményeket szereztünk.
Idén is ez a célom, szeretnék több ORB futamon és külföldi versenyen rajthoz állni.
Jó volt most picit menni az autóval, feltöltött. Már hiányzott nagyon! – mesélte a teszt után Tábori Ákos.

Új versenygépekkel és egy új párossal is bővült közben a csapat.

A team fiatal versenyzői a Rallye2 Bajnokság tavalyi bajnokai, akik egyet felfelé lépve idén már a Rallye I. osztályban állnak rajthoz az LPWMSport színeiben.

– A Csomós Miklós – Nagy Attila egységet a Peugeot Kupában indítjuk Peugeot 208 R2-vel – tette hozzá Pál.

– Büszkék vagyunk a tavalyi teljesítményükre, és arra is, hogy feljebb léptek, komoly várakozással tekintünk a közös munka elé.

– A csapathoz csatlakozik Riskó Dániel is, aki szintén Peugeot 208 R2-vel fog versenyezni.

– Több tekintetben is fejlődni szeretnénk idén. Mind szakmailag, mint megjelenésben profibbak szeretnénk lenni. Bízunk benne, hogy a 2018-as idény versenyei is olyan jól sikerülnek majd, mint a szezonkezdő tesztelés – zárta Pál a csapatbővítéssel kapcsolatos információkat.

A tesztnapot nem is időzíthette volna jobban a csapat, hiszen száraz és csúszós aszfalton is tudtak menni.
Így remekül formába lendültek az idei első versenyükre, az ausztriai Rebenland-Rallye-ra.

Az osztrák kirándulás után egy héttel pedig kezdetét veszi a hazai bajnokság.

Az ORB első állomása a Credobus-Eger Rallye lesz, amin már teljes létszámmal vesz részt a csapat.

Comments are closed.