Új kihívásokra vágytak

Az elmúlt években a Déli régió versenyein láthattuk versenyezni Nánai Attilát, az idei évben viszont egy kicsit új impulzusokra vágytak és északon tervezik végigversenyezni a bajnokságot. Attilával beszélgettünk a Szemere – Buzitatető Rallye3-as verseny után. 

Sajnos az idei évben még nem nagyon láthattunk benneteket versenyezni…

– Igen, sajnos az élet úgy hozta, hogy most tudtunk először versenyezni. Szerettünk volna előbb kezdeni, de sajnos Lyukóbányán én nem tudtam menni a munka miatt, Orfűn pedig kedves navigátoromnak, Daninak nem volt jó.

Általában a déli régióban szoktatok versenyezni, most mégis északon kezdtétek a szezont?

– Igen, két évet déli régióztunk, ott szinte mindegyik pályán mentünk. Év elején tartottunk egy kis csapat megbeszélést, ahol arra a következtetésre jutottunk, hogy az idei évet északon versenyezzük végig. 😉 Vágytunk arra, hogy új kihívások elé nézzünk és számunkra ismeretlen pályákon menjünk.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, semmilyen technikai és egyéb problémánk nem volt, ezért nem sok dolga akadt Öcsémnek (Nánai Tamás) és Pityesz barátomnak a szervizben. 😁 Szerintem Dani nevében is beszélhetek, hogy igen jó versenyen vagyunk túl. Összeszedettek voltunk teljes mértékben, fejben és testben ott voltunk és ahhoz képest, hogy utcai Yokohama A539- es gumival mentünk, teljesen meg vagyunk elégedve az eredménnyel!

Az utolsó gyorsasági előtt leesett az eső. Mennyire zavarta meg ez a versenyzéseteket?

– Jaj ne is mond! 🤣 Az eső nem is zavart annyira, mivel volt szerencsénk párszor esőben menni. 😉 Jobban izgatott, hogy szegény Foczkó Ákosnak felrobbant a motorja az utolsó gyors előtt, emiatt olajos lett a pálya, hozzáteszem ez nem az ő hibája, bárkivel előfordulhat. Bocsi elkalandoztam. 🤣 Szóval emiatt izgultam kicsit, hogy olaj, víz, utcai gumi végül is mi baj lehet!😂  Abba maradtunk a rajtba, hogy menjünk végig hiba nélkül. Az elejét elspóroltuk, a pálya második fele viszont száraz volt, ott még megnyomtuk kicsit! 😉

Melyik irányba tetszett jobban a pálya?

– Végül is így utólag visszagondolva, mindkét irányba nagyon jó volt. Kicsit tartottunk tőle, hogy nagyon dobálós lesz a minősége miatt, de nem volt vészes. Szuper volt mindkét irány!

Nem könnyű a Rallye3-as versenyzők anyagi helyzete. Nektek milyen terveitek vannak az idei évre?

– Igen, nagyon nem egyszerű a helyzet, hogy így konyhapénzből versenyzünk, de ebbe inkább nem megyek bele, a lényeg, hogy amikor tudunk menjünk és versenyezünk. A tervek ugye, hogy északi versenyeken vegyünk részt, de mint megtudtuk, ez sem lesz egyszerű a változtatások miatt. Nagyon szerettünk volna menni Bükkszentkereszten, de mivel elmarad és helyette Bózsva lesz egy héttel előbb, ott pont nyaralni leszünk. Egyszóval nem tudom, hogy mikor, hol leszünk, még láthatók az idén. Nem merünk előre tervezni. 😤

Nagyon nagy köszönetet mondanék Öcsémnek, Pityesznek, drága lányaimnak, Kertész Péternek, Vass Jani bácsinak, Mad Desingnek, Full Autó, szüleimnek és természetesen Tóth Dánielnek, kedves navigátoromnak. 😘

Comments are closed.